Δημοσίευση στο Facebook οδηγεί σε σύλληψη εγκληματία

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του Facebook είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του: μπορεί να διαδώσει μια πληροφορία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό το χαρακτηριστικό του site χρησιμοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν μια γυναίκα από Tulsa επικήρυξε μέσω του Facebook έναν εγκληματία που λήστεψε τον παππού και την γιαγιά της.

facebook-police

Την Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, η Beki Atkins δημοσίευσε την περιγραφή του δράστη στο Facebook. Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε πάνω από 9.000 φορές και σύντομα η Atkins πήρε ένα προσωπικό μήνυμα από τον άντρα της αδερφής του δράστη που τις ανέφερε το όνομα του. Ο υποτιθέμενος εγκληματίας, Michael Lank, συνελήφθη από την αστυνομία λίγο αργότερα.

“Είναι εκπληκτικό το πώς τα κοινωνικά δίκτυα βοήθησαν σε αυτή την έρευνα” ανέφερε ο Adam Atkins, ο αδελφός της Beki.
Ωστόσο , παρά τα άμεσα αποτελέσματα, οι Αρχές προειδοποίησαν ότι ίσως αυτός ο τρόπος μπορεί στην συγκεκριμένη περίπτωση να είχε αποτελέσματα, αλλά μπορεί να έχει και αρκετές ανεπιθύμητες συνέπειες.

  Πόσο κερδοφόρος είναι ο μέσος χρήστης του Facebook;

“Φίλοι ή και μέλη της οικογένειας του υπόπτου θα μπορούσαν να δουν την δημοσίευση και να τον ειδοποιήσουν”, δήλωσε ο Leon Calhoun, αξιωματικός στο Αστυνομικό Τμήμα της Tulsa. “Ο ύποπτος στη συνέχεια θα μπορούσε να προσπαθήσει να κρυφτεί, να φύγει μακριά ή ακόμα και να καταστρέψει όλα τα στοιχεία που τον ενοχοποιούν. Προτείνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις να έρχεστε πρώτα σε επαφή με την αστυνομία.”

Δημοσιεύτηκε στο Facecrooks.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  86  =  94

Previous Story

Οι νέοι όροι παροχής υπηρεσιών της Google θα μας εμφανίζουν σε διαφημίσεις

Next Story

O TheJester αποκαλύπτει ποιοι είναι πίσω από την ομάδα KDMS