Το FBI ετοιμάζεται να παραβιάσει άλλες δύο συσκευές της Apple

Έχουν περάσει λίγες μέρες από την ανακοίνωση των Ομοσπονδιακών που ανέφερε ότι κατάφεραν να παραβιάσουν το iPhone του τρομοκράτη Syed Farook και το FBI συμφώνησε να βοηθήσει ένα εισαγγελέα του Arkansas να ξεκλειδώσει δύο συσκευές της Apple (ένα iPhone και ένα iPod) για να βοηθήσει στην δίωξη δύο εφήβων που κατηγορούνται για φόνο.apple fbi

Ο εισαγγελέας Cody Hiland της Faulkner County επιβεβαίωσε ότι το FBI συμφώνησε σε ένα αίτημα του γραφείο του να ξεκλειδώσει τις δύο συσκευές. Η παραβίαση των συσκευών έχει κριθεί απαραίτητα καθώς οι Αρχές αντιμετωπίζουν αδιέξοδο στην υπόθεση που αφορά δύο εφήβους τον Hunter Drexler (18 ετών) και τον Justin Staton (15 ετών) που ενώ υπάρχουν ενδείξεις δεν μπορούν να κατηγορηθούν για φόνο.

Οι έφηβοι που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Robert και της Patricia Cogdell στο σπίτι τους στο Conway, 30 μίλια βόρεια του Little Rock.

Μετά την ανακοίνωση των Ομοσπονδιακών τη Δευτέρα που ανέφερε ότι κατάφεραν να παραβιάσουν με επιτυχία το iPhone του San Bernardino, αναφέραμε ότι ο πόλεμος δεν είχε τελειώσει και ότι συνεχίζει να υπάρχει ένα ερώτημα:

  Microsoft vs Apple, Τελικά η Apple έχει καβαλήσει το καλάμι;

O νέος τρόπος παράκαμψης ασφαλείας που ανακαλύφθηκε από το FBI, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε από τις 63 άλλες υποθέσεις που αφορούν συσκευές Apple από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου;.

Σήμερα φαίνεται ότι έχουμε την απάντηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, αμέσως μετά την ανακοίνωση σπασίματος του πρώτου iPhone ανέφερε ότι: η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για να ξεκλειδώσει το iPhone του Syed Farook “λειτούργησε μόνο για το συγκεκριμένο τηλέφωνο,” ένα iPhone 5C με iOS 9.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες για το μοντέλο του iPhone ή την έκδοση του iOS των συσκευών του Arkansas, αλλά σίγουρα υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την φερεγγυότητα των δηλώσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  6  =  14

Previous Story

Kaiten: επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ

Next Story

Red Hat Enterprise Linux δωρεάν από τη Red Hat