Διαθέσιμα τα (λογοκριμένα) αρχεία του FBI για την LulzSec


fbi-lulzsecΗ DBA Press και το Center for Media and Democracy δημοσίευσαν αρχεία του FBI που αφορούν τους χακτιβιστές της ομάδας LulzSec. Τα πάρα πολύ λογοκριμένα αρχεία κυκλοφόρησαν από το FBI στις 6 Δεκεμβρίου 2013, που ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα του Freedom of Information Act (FOIA) που υποβλήθηκε στις 9 Αυγούστου του 2013.

Τα κυριότερα σημεία των αρχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα περιλαμβάνουν:

  • – Συζητήσεις του χακτιβιστή πληροφοριοδότη Sabu για την Backtrace Security, μια ομάδα υποπροϊόν των Anonymous, που είχε αντίθετη άποψη στις πολιτικές δραστηριότητες τόσο των Anonymous όσο και της LulzSec.

Ένας από τους στόχους της Backtrace Security ήταν να εντοπίσει τα μέλη της Lulzsec και να σταματήσει τις επιχειρήσεις τους.

  • – Στοιχεία αναφοράς για τη σύλληψη του μετέπειτα πληροφοριοδότη Hector Xavier Monsegur. Γνωστός ως “Sabu”, ο Monsegur συνελήφθη από ομοσπονδιακούς πράκτορες στο Albany, της Νέας Υόρκης τον Ιούνιο του 2011. Τα αρχεία, έχουν λογοκριθεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά ο Monsegur αναφέρεται ως ένας έμπιστος του FBI “Confidential Human Source” (CHS) στη Νέα Υόρκη.

Το πιο ορατό αποτέλεσμα της “δουλειάς” του Monsegur για λογαριασμό του FBI ήταν η σύλληψη και καταδίκη του Jeremy Hammond. Ο Hammond κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε με δέκα χρόνια φυλάκιση στις ομοσπονδιακές φυλακές το Νοέμβριο για το ρόλο του στην πειρατεία και τη διαρροή αρχείων της ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας/πληροφοριών, Strategic Forecasting (Stratfor).

Δείτε τα αρχεία που δημοσίευσε το Leaksource

FullScreen


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news