Το FISA χορηγεί για άλλη μια φορά άδεια στην NSA για τη συλλογή δεδομένων

Ενώ εκατομμύρια άνθρωποι απαιτούν από τη κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να σταματήσει τις μαζικές παρακολουθήσεις και ιδιαίτερα τη συλλογή των τηλεφωνικών μεταδεδομένων, ο Λευκός Οίκος δεν δείχνει να πτοείται.

Η Εποπτεύουσα Δικαστική Αρχή (FISA) που έχει στην ευθύνη της την οριοθέτηση της NSA εξουσιοδότησε για άλλη μια φορά τη μυστική υπηρεσία για τη συλλογή τηλεφωνικών μεταδεδομένων. Οι δικαστές οφείλουν να το πράττουν κάθε λίγους μήνες και το έχουν κάνει ήδη δύο φορές από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο με τις αποκαλύψεις του Snowden.

“Κατά την άποψη της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις των Επαρχιακών Δικαστηρίων της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης και της Νότιας Περιφέρειας της Καλιφόρνια, καθώς και τα ευρήματα των 15 δικαστών του FISA για 36 διαφορετικές περιπτώσεις τα τελευταία επτά χρόνια, το πρόγραμμα συλλογής μεταδεδομένων τηλεφωνίας είναι νόμιμο” αναφέρει ένα μήνυμα του διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση Obama αξιολογεί επί του παρόντος τις συστάσεις της επιτροπής επανεξέτασης των κατασκοπευτικών προγραμμάτων της NSA. Στην μακρά έκθεση, η επιτροπή διατύπωσε ότι το συγκεκριμένο εργαλείο κατασκοπείας (συλλογή τηλεφωνικών μεταδεδομένων) δεν είναι το κλειδί για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


1  +  3  =