itsecurity

Πέντε τρόποι παράκαμψης του λογισμικού παρακολούθησης της NSA

itsecurityΕίναι αδύνατο να σταματήσει αυτή η διαδικτυακή παρενόχληση της NSA, αλλά μπορούμε να λάβουμε κάποια μέτρα ασφάλειας για να κρύψουμε την online παρουσία μας και να παρακάμψουμε το NSA Prism. Εμείς θα αναφερθούμε σε πέντε χρήσιμες τακτικές που μπορούμε εύκολα να χρησιμοποιήσουμε.

Πλέον είναι ευρέως γνωστός ο τρόπος με τον οποίο αντλούσε προσωπικά δεδομένα η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας και σύμφωνα με τις διάφορες αναφορές στο διαδίκτυο, έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στα μηνύματα μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το , το οποίο οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε καθημερινά.

1. Χρησιμοποιήστε TOR στο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο

Σύμφωνα με την Washington Post, ο έχει φωτογραφηθεί με ένα Tor αυτοκόλλητο στο laptop του. Το Tor είναι ένα δίκτυο εικονικών τούνελ που επιτρέπει στους ανθρώπους και τις ομάδες τη βελτίωση της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλειά τους στο Διαδίκτυο. Επιτρέπει, επίσης, στους προγραμματιστές λογισμικού να δημιουργήσουν νέα εργαλεία επικοινωνίας με ενσωματωμένα χαρακτηριστικά της ιδιωτικής ζωής. Το Tor παρέχει τα θεμέλια για μια σειρά από εφαρμογών που επιτρέπουν στους οργανισμούς και τους ιδιώτες να μοιράζονται πληροφορίες μέσω δημόσιων δικτύων χωρίς να διακυβεύεται η προστασία της ιδιωτικής τους ζωής.

Κάντε λήψη του TOR.

2. Χρησιμοποιήστε το OTR για να εξασφαλίσετε συνομιλία σας

Off-the-Record (OTR) Messaging σας επιτρέπει να έχετε ιδιωτικές συνομιλίες πάνω άμεσων μηνυμάτων παρέχοντας:

  • Κρυπτογράφηση – Κανένας άλλος δεν μπορεί να διαβάσει τα μηνύματά σας.
  • Έλεγχο ταυτότητας – Είστε βέβαιοι ότι ο ανταποκριτής είναι αυτός που θέλετε.
  • Δυνατότητα άρνησης – Τα μηνύματα που στέλνετε δεν έχουν ψηφιακές υπογραφές ώστε να μπορούν να ελεγχθούν από τρίτους. Καθένας μπορεί να δημιουργήσει δημιουργήσει μηνύματα  μετά τη συνομιλία και να φαίνονται ότι εστάλησαν από εσάς, αλλά κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας, ο συνομιλιτής σας είναι εξασφαλισμένος ότι τα μηνύματα που βλέπει είναι αυθεντικά και μη τροποποιημένα.
  • Ιδανική απόρρητη προώθηση – Αν χάσετε τον έλεγχο των ιδιωτικών σας κλειδιών, δεν υπάρχει προηγούμενη συζήτηση ώστε να τεθεί σε κίνδυνο.
  Eset Threat Report 2ου τετράμηνου 2022

3. Πραγματοποιήστε ασφαλείς κλήσεις μέσω του Silent

Το συμβατικό τηλεφωνικό δίκτυο είναι ευάλωτο στην υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από την κυβέρνηση. Φυσικά, υπάρχουν πολλές διαδικτυακές εφαρμογές τηλεφωνίας, όπως το Skype, αλλά πιστεύεται ότι είναι ευάλωτες σε υποκλοπές.

Μέσω του Silent Circle Μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω γραπτών μηνυμάτων ή βίντεο αρκεί να έχει εγκαταστήσει το πρόγραμμα και ο συνομιλητής σας. Η μετάδοση είναι εξασφαλισμένη και κρυπτογραφημένη.

4. Πραγματοποιήστε ασφαλείς κλήσεις με το Redphone

Το Redphone είναι άλλη μια εφαρμογή που κρυπτογραφεί τις συνομιλίες.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη του Redphone εδώ.

5. Αφαιρέστε τη μπαταρία από το κινητό σας για να σταματήσετε την παρακολούθηση

Την περασμένη εβδομάδα η Guardian αποκάλυψε ότι όχι μόνο συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τους αριθμούς τηλεφώνου, αλλά επίσης στοιχεία σχετικά με την τοποθεσία του πλησιέστερου πύργου κινητής τηλεφωνίας που πραγματοποιούνται οι κλήσεις. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην NSA να προσδιορίσει τη θέση σας κάθε φορά που κάνετε ένα τηλεφώνημα.

Έτσι, αν δεν θέλετε να γνωρίζει κάθε σας βήμα η NSA, έχετε μόνο μία επιλογή: Θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το κινητό σας. Ή εάν αισθάνεστε λίγο πιο  παρανοϊκοί, βγάλτε την μπαταρία ή αφήνετε το τηλέφωνό σας στο σπίτι.

Secnews.gr

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).