Η Foxconn πάγωσε τις προσλήψεις και το φταίξιμο πέφτει στο iPhone 5

hi-852-foxconn-workers1

Σύμφωνα με το , η πάγωσε τις προσλήψεις της στα εργοστάσια της στην Κίνα διότι επιβραδύνει τη παραγωγή του 5. Είναι το πρώτο πάγωμα προσλήψεων μετά το και πολύ πιστεύουν ότι ευθύνεται η “μειωμένη ζήτηση” των προϊόντων. Ωστόσο, φταίνε όντως οι Apple συσκευές για το πάγωμα;

Ο εκπρόσωπος της Foxconn, Liu Kun, είπε ότι κανένα από τα εργοστάσια δεν έχουν κάποιο πλάνο προσλήψεων και ότι η εταιρεία προς το παρόν θα τις σταματήσει μέχρι τα τέλη του Μαρτίου.

Πίσω στο 2009 το εργατικό δυναμικό της εταιρείας ήταν 800.000, ανέβηκε όμως στα 1,2 εκατομμύρια το περασμένο χρόνο λόγο του iPhone 5. Τώρα, ρίχνουν το φταίξιμο στη “μειωμένη ζήτηση” της συσκευής, διότι η Foxconn δεν χρειάζεται πλέον άλλους εργάτες.

Φταίει όντως το iPhone 5;

Όχι, σύμφωνα με τον Liu, όπου είπε στο ότι η απόφαση δεν έχει να κάνει με τη παράγωγη του iPhone 5.  Ο Liu είπε ότι γύρισαν στην εταιρεία περισσότεροι εργαζόμενοι απ’ ότι περίμεναν μετά τη διακοπή για τη Κινέζικη Πρωτοχρονιά, γιαυτό και αναγκάστηκαν να να μην τους πάρουν όλους.

  Edge άρχισε να εμφανίζει διαφημίσεις στις ρυθμίσεις

Στη Κίνα, οι εργαζόμενοι συνήθως αλλάζουν δουλειά μετά τη διακοπή για τη Πρωτοχρονιά, οπότε οι εργοδότες προετοιμάζονται για ελλείψεις στο προσωπικό όταν ο κόσμος αποφασίζει να μην ξανά πάει για δουλειά στο ίδιο μέρος. Ωστόσο, στη Foxconn επέστρεψαν περισσότεροι απ΄ότι πέρυσι και η εταιρεία δεν το περίμενε.

Οπότε τελικά δεν φταίει το iPhone 5 και η “μειωμένη ζήτηση” του. Αλλά μάλλον φταίει ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει το σύστημα στη Κίνα.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


32  +    =  41