Η GCHQ ζήτησε από τη New York Times να καταστρέψει τα αρχεία του Snowden

Πριν από μερικές μέρες είχαμε δημοσιεύσει την απόφαση της Guardian να συνεργαστεί με την New York Times για να μπορέσουν να δημοσιεύσουν περισσότερα αρχεία του Snowden. Η μυστική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου (GCHQ) όμως έχει αντίθετη άποψη. Με μια άλλη κίνηση, που δείχνει πόσο πολύ σέβονται οι σημερινές κυβερνήσεις την ελευθερία του Τύπου, οι βρετανικές αρχές ζήτησαν από τους New York Times, να καταστρέψουν όλα τα αρχεία του Edward Snowden που έχουν στα χέρια τους.

gchqΝωρίς την περασμένη εβδομάδα, η εφημερίδα The Guardian αποκάλυψε ότι η GCHQ είχε καταστρέψει τους σκληρούς της δίσκους, όταν οι υπεύθυνοι της εφημερίδας αρνήθηκαν να παραδώσουν τα αρχεία που εξέθεταν την NSA.

Λίγες μέρες αργότερα, η βρετανική εφημερίδα ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την εφημερίδα New York Times, παρέχοντάς τους πρόσβαση στα αρχεία που περιέχουν το όνομα της GCHQ. Η κίνηση αυτή βασίστηκε στο γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι είναι πιο προστατευμένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τώρα, η GCHQ αδυνατώντας να βρει μια λύση με την Guardian στράφηκε προς την New York Times, με την ελπίδα να τους πείσει να καταστρέψουν τα ενοχοποιητικά αρχεία.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).