Αποκτήστε περισσότερους followers στο Twitter

Μελετητές στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου της αμερικανικής πολιτείας Georgia επιχείρησαν να αναλύσουν μισό εκατομμύριο tweet από 507 χρήστες του Twitter επί 15 μήνες προκειμένου να ανακαλύψουν τα μυστικά της δημοτικότητάς τους. Αισιόδοξα, σαφή, καλογραμμένα και πολλά, με περιεχόμενο που αξίζει να διαδοθεί είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των μηνυμάτων των χρηστών που κερδίζουν τους περισσότερους ακόλουθους στο Twitter, διαπιστώνουν οι ερευνητές.

Καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που επιλέγει κανείς ποιους «θα ακολουθήσει», δηλαδή θα κάνει follow, είναι οι χαλαροί συνεκτικοί δεσμοί μεταξύ ακόλουθου και ακολουθούμενου. Είναι γεγονός πως στην πραγματική ζωή, το να μοιράζεσαι τις δύσκολες στιγμές της ασθένειας, του πόνου ή ακόμα και του θανάτου δυναμώνει τους δεσμούς με τους ανθρώπους τους οποίους μοιράζεται κανείς την εμπειρία του. Εντούτοις, στο Twitter δεν ξεκινούν συχνά έτσι οι στενές σχέσεις. Όπως εξηγούν οι ερευνητές του Georgia Institute of Technology, οι χρήστες με τους περισσότερους followers γράφουν μηνύματα 140 χαρακτήρων που έχουν αισιόδοξο χαρακτήρα, αποπνέουν θετική σκέψη και εμπνέουν.

  Elon Musk ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter

twitter

Στον ίδιο ίσως λόγο, στους χαλαρούς δεσμούς του δικτύου, οφείλεται και η διαπίστωση πως οι χρήστες κερδίζουν ακόλουθους όταν γράφουν λιγότερο για τον εαυτό τους. Αντί να περιαυτολογούν, οι αξιόπιστοι χρήστες με τους περισσότερους followers γράφουν μηνύματα που έχουν ιδιαίτερη αξία για την πληροφορία που μεταφέρουν, καθώς η είδηση θεωρείται ως δημόσιο αγαθό που θα πρέπει να διαδίδεται και στην περίπτωση του Twitter, να επαναλαμβάνεται δια του RT (ReTweet). Σε κάθε RT φαίνεται το όνομα του χρήστη που είχε την πληροφορία και έτσι κερδίζει περισσότερους followers.

Ένα ακόμα από τα μυστικά της δημοτικότητας στο Twitter είναι η χρήση της γλώσσας, καθώς διαπιστώνεται πως όσο καλύτερα χρησιμοποιεί ο χρήστης την γλώσσα -ορθογραφία και συντακτικό-, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να αποκτήσει περισσότερους followers.

Επίσης, η μελέτη έδειξε πως η δημιουργία ενός πλήρους προφίλ σχετίζεται με την αύξηση των followers. Το συμπέρασμα δεν αποτελεί έκπληξη αφού ο δυνητικός ακόλουθος γνωρίζει περισσότερα στοιχεία για το πρόσωπο πίσω από τα tweet για να αποφασίσει εάν αξίζει την εμπιστοσύνη του και μπορεί ενδεχομένως να κρίνει την αξιοπιστία όσων μεταφέρει.

  Chelsea Manning: Τα πρώτα βήματα ελευθερίας

Άλλες παράμετροι που επηρεάζουν την απόφαση των χρηστών της υπηρεσίας να ακολουθήσουν κάποιον είναι φυσικά το ίδιο το περιεχόμενο, τα θέματα για τα οποία γράφει κανείς στο Twitter και η σχέση που έχει με τα θέματα αυτά ο υποψήφιος follower.  Χαρακτηριστικό των χρηστών του Twitter είναι, σύμφωνα με την έρευνα, η ομοφιλία, δηλαδή η αναζήτηση ομοϊδεατών στο δίκτυο microblogging.

Διαβάστε την μελέτη στο αγγλόφωνο PDF.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


6  +  1  =