Γιατί δεν πρέπει να κλείνετε τις εφαρμογές στο Android κινητό σας

Κλείνετε συνεχώς τις ανοικτές στο Android τηλέφωνό σας; Θεωρείτε ότι έτσι το βοηθάτε στην απόδοσή του; Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Πάμε να δούμε γιατί.

smartphone apps phone 1

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το συνεχές κλείσιμο των εφαρμογών παρασκηνίου στο Android τηλέφωνό τους θα αυξήσει την απόδοσή του. Παρανοήσεις όπως αυτή είχαν κάποια ισχύ στις πρώτες μέρες του Android, αλλά το τοπίο έχει αλλάξει ριζικά από τότε.

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό, εάν κλείνετε τακτικά τις εφαρμογές στη συσκευή σας Android. Ας ρίξουμε μια ματιά στο γιατί συμβαίνει αυτό.

Κλείσιμο εφαρμογών στο Android τηλέφωνό σας

Android,apps,background,παρασκήνιο,εφαρμογή

Πριν προχωρήσουμε σε λεπτομέρειες, ας βεβαιωθούμε ότι είμαστε όλοι στο ίδιο μήκος κύματος, σχετικά με το τι εννοούμε με το “κλείσιμο εφαρμογών“.

Ανάλογα με τη μάρκα του τηλεφώνου σας και την έκδοση Android, μπορείτε να προβάλετε τις ανοιχτές εφαρμογές στο πρόγραμμα εναλλαγής εφαρμογών του τηλεφώνου σας, ακολουθώντας ένα από τα δύο παρακάτω βήματα:

  • Σύρετε το δάκτυλό σας μέχρι τη μέση της οθόνης σας και κρατήστε πατημένο.
  • Πατώντας το τετράγωνο κουμπί πλοήγησης στο κάτω μέρος της οθόνης σας.

Τώρα που έχετε ανοίξει το πρόγραμμα εναλλαγής εφαρμογών, θα δείτε όλες τις εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο.

Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι για να κλείσετε τις εφαρμογές αυτές. Μπορείτε να σύρετε προς τα αριστερά ή δεξιά την κάθε εφαρμογή ξεχωριστά για να τις κλείσετε μία προς μία ή να πατήσετε το “Διαγραφή όλων”  για να κλείσετε ταυτόχρονα όλες τις εφαρμογές που εκτελούνται (αυτό εμφανίζεται συνήθως στο τέλος της λίστας με ένα μεγάλο Χ).

Εάν χρειάζεται, μπορείτε επίσης να μεταβείτε στο μενού διαχείρισης εφαρμογών ( Ρυθμίσεις > Εφαρμογές. Να προβάλετε τις εφαρμογές που τρέχουν,  μία προς μία, και να τις κλείσετε αναγκαστικά από εκεί.

Γιατί δεν πρέπει να κλείνετε τις εφαρμογές στο Android

Πολλοί λόγοι αποδεικνύουν ότι είναι αντιπαραγωγικό να κλείνετε τακτικά τις εφαρμογές σας στο Android. Ας δούμε λεπτομερώς μια λίστα με αυτούς τους λόγους και ας καταρρίψουμε ορισμένους μύθους που σχετίζονται με την απόδοση του Android.

1. Το κλείσιμο εφαρμογών Android δεν αυξάνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας

Android,apps,background,παρασκήνιο,εφαρμογή
Είναι φυσικό να πιστεύετε ότι οι εφαρμογές παρασκηνίου καταναλώνουν συνεχώς την μπαταρία του τηλεφώνου σας. Ωστόσο, αυτές οι εφαρμογές δεν είναι η αιτία της αποστράγγισης της μπαταρίας σας και το συχνό κλείσιμο δεν θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας.

Το Android έχει εξελιχθεί με τα χρόνια και οι προηγμένες λειτουργίες διαχείρισης μπαταρίας, το όπως Doze, δεν αφήνουν τις εφαρμογές παρασκηνίου να επηρεάσουν αρνητικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας. Αυτές οι θέτουν τις εφαρμογές παρασκηνίου σας σε ένα είδος αδρανοποίησης, όπου η CPU και η χρήση διαδικτύου κάθε εφαρμογής είναι ελάχιστη.

2. Το Android τηλέφωνό σας δεν θα τρέξει γρηγορότερα τις εφαρμογές στο προσκήνιο
smartphone apps phone

Ένας άλλος μύθος είναι ότι εάν σταματήσετε να εκτελούνται εφαρμογές στο παρασκήνιο, τότε οι εφαρμογές στο προσκήνιο εκτελούνται πιο γρήγορα. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι αλήθεια, καθώς το Android διαχειρίζεται τη RAM σας έξυπνα, ενώ διατηρεί πολλές εφαρμογές στη μνήμη. Δεν αφήνει αυτές τις εφαρμογές να επηρεάσουν την απόδοση του τηλεφώνου σας.

Επιπλέον, όταν ανοίξετε ξανά μια εφαρμογή που το Android διατήρησε στη μνήμη RAM, θα εμφανιστεί αμέσως αφού ήταν ήδη στη μνήμη. Έτσι, το τηλέφωνό σας θα έχει μεγαλύτερη απόκριση εάν αφήσετε τις εφαρμογές να εκτελούνται στο παρασκήνιο. Δεν έχει νόημα να κλείνετε συνεχώς εφαρμογές τις όταν πρόκειται να τις ξανανοίξετε λίγες στιγμές αργότερα.

3. Το κλείσιμο των εφαρμογών καταναλώνει περισσότερη ισχύ της CPU

Android,apps,background,παρασκήνιο,εφαρμογή
Εάν συνεχίσετε να κλείνετε και να επανεκκινείτε εφαρμογές, η CPU του τηλεφώνου σας θα πρέπει να δαπανά κάθε φορά ενέργεια για την επεξεργασία αυτών των εντολών.

Καθώς οι εφαρμογές σας είναι καλύτερα να παραμένουν στη μνήμη, η ενεργοποίηση της CPU σε αυτές τις εντολές είναι σπατάλη επεξεργαστικής ισχύος. Επιπλέον, πολλές εφαρμογές επανεκκινούν μια διαδικασία παρασκηνίου ακόμα και αφού κλείσετε την κύρια εφαρμογή. Δεν έχει νόημα λοιπόν να προσπαθείτε να τις κλείνετε ξανά και ξανά.

4. Το τακτικό κλείσιμο και επανεκκίνηση εφαρμογών καταναλώνει περισσότερη μπαταρία

battery

Όταν κάνετε επαναλαμβανόμενες εντολές αναγκάζετε τον επεξεργαστή του τηλεφώνου σας να καταναλώνει ενέργεια, όπως η εκκίνηση μιας εφαρμογής και μετά το κλείσιμό της. Αυτή η διαδικασία, σίγουρα θα καταναλώσει περισσότερη μπαταρία στη διαδικασία.

Ας υποθέσουμε ότι ο στόχος σας πίσω από το κλείσιμο εφαρμογών παρασκηνίου είναι να εξοικονομήσετε διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να προβείτε σε άλλες ενέργειες εξοικονόμησης μπαταρίας, όπως μείωση της φωτεινότητας, απενεργοποίηση ειδοποιήσεων ή μετάβαση σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Αυτές είναι μέθοδοι που πραγματικά θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε μπαταρία.

5. Οι εφαρμογές παρασκηνίου δεν θα επηρεάσουν πολύ τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας
Μπορείτε να περιορίσετε τα δεδομένα παρασκηνίου για συγκεκριμένες εφαρμογές Android, αν θέλετε να κάνετε οικονομία στην χρήση τους. Εξάλλου, οι μισοκοιμισμένες εφαρμογές παρασκηνίου δεν χρησιμοποιούν ούτως ή άλλως πολλά δεδομένα.

Στο μενού Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Διαχείριση εφαρμογών, το Android σάς παρέχει επιλογές για να περιορίσετε τον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές χρησιμοποιούν δεδομένα, ειδοποιήσεις και μπαταρία. Θα είναι καλύτερα να θέσετε αυτούς τους περιορισμούς για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο για το μέλλον.

6. Το τηλέφωνό σας Android θα κλείσει αυτόματα τις μη απαραίτητες εφαρμογές

Android,apps,background,παρασκήνιο,εφαρμογή
Το Android έχει γίνει αρκετά έξυπνο ώστε να κατανοεί ποιες εφαρμογές πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν και ποιες να κλείσουν. Ο αλγόριθμος διαχείρισης μνήμης λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αφαιρεί τις αχρησιμοποίητες εφαρμογές από τη μνήμη σε περίπτωση που η μνήμη RAM γεμίσει.

Με άλλα λόγια, το τηλέφωνό σας Android θα φροντίσει αυτόματα τον εαυτό του. Δεν χρειάζεται να συνεχίσετε να καθαρίζετε εφαρμογές από τη μνήμη για να αυξήσετε την απόδοση της συσκευής σας. Οι σύγχρονες εκδόσεις Android είναι αρκετά έξυπνες ώστε να γνωρίζουν ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε συνεχώς και ποιες δεν αποτελούν προτεραιότητα.

Πότε πρέπει να κλείσετε εφαρμογές στο Android;

Υπάρχουν σίγουρα εξαιρέσεις, όπου καλό είναι να κλείσετε κάποιες εφαρμογές στο Android. Μια σημαντική εξαίρεση είναι όταν μία ή περισσότερες από τις εφαρμογές σας έχουν διακοπεί ή έχουν παγώσει. Σε μια τέτοια περίπτωση, το κλείσιμο αυτών των εφαρμογών είναι η άμεση λύση σας.

Απλώς για διευκρίνιση, ότι αναφέραμε πιο πάνω δεν έρχεται σε αντίθεση σε κανένα σημείο με μία παγωμένη εφαρμογή Android. Αυτό συμβαίνει επειδή ο σκοπός της ενέργειάς σας είναι να ανανεώσετε αυτήν την εφαρμογή κλείνοντας και επανεκκινώντας την.

Μια άλλη κατάσταση όπου το κλείσιμο μιας εφαρμογής θα είχε νόημα, είναι όταν ολοκληρώσετε τη χρήση σε μία «βαριά» εφαρμογή, όπως ή εφαρμογές πλοήγησης, που εκτελούνται στο παρασκήνιο. Αυτές οι εφαρμογές έχουν την τάση να απαιτούν αρκετή μνήμη ακόμα και στο παρασκήνιο.

Μπορείτε επίσης να κλείσετε ορισμένες εφαρμογές που δεν χρειάζεστε για να οργανώσετε το πρόγραμμα εναλλαγής των εφαρμογών σας. Η διαχείριση πολλών εφαρμογών στο πρόγραμμα εναλλαγής εφαρμογών μπορεί να είναι δύσκολη και η εύρεση μιας μεμονωμένης εφαρμογής από τις πολλές, μπορεί να είναι δυσχερής.

Αποφύγετε το κλείσιμο εφαρμογών για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα του Android τηλεφώνου σας

sw2android
Μια γενική λογική σχετικά με το συνεχές κλείσιμο των εφαρμογών Android είναι ότι θα πρέπει να αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο να το κάνετε. Θα ήταν καλύτερο να κλείσετε εφαρμογές μόνο στις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Επιπλέον, το κλείσιμο εφαρμογών παρασκηνίου θα επηρεάσει αρνητικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας και τη συνολική απόδοση. Τα που θέλετε να κερδίσετε με τον τερματισμό των εφαρμογών παρασκηνίου είναι εύκολα επιτεύξιμα χρησιμοποιώντας τις ισχυρές ρυθμίσεις του Android για άλλες διεργασίες του.

Το Android είναι ένα εξαιρετικό λειτουργικό σύστημα που υπολογίζει να εκτελούνται στο παρασκήνιο οι εφαρμογές.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.
Android,apps,background,παρασκήνιο,εφαρμογή

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).