Γιατί δεν θα δείτε κακούς ταινιών να χρησιμοποιούν iPhone

Τα προϊόντα της Apple είναι εξαιρετικά διαδεδομένα σε τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες, αλλά η εταιρεία δεν πληρώνει για την τοποθέτηση προϊόντων. Η Apple παρέχει συσκευές MacBook, iPad και iPhone σε στούντιο, αλλά με μια μοναδική προϋπόθεση.

apple logo

Πώς λειτουργεί η τοποθέτηση προϊόντων;

Πρώτα απ ‘όλα, ας μιλήσουμε για την τοποθέτηση προϊόντων. Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει την τοποθέτηση προϊόντων σε ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές. Μερικές φορές είναι εμφανίζονται αρκετά διακριτικά στο , κι άλλες φορές βγάζουν .

Η τοποθέτηση προϊόντων συμβαίνει απλά όταν μια εταιρεία πληρώσει για να εμφανιστούν τα προϊόντα και τα λογότυπά της στα media. Βασικά, αν δείτε το λογότυπο μιας μάρκας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η εταιρεία να το πλήρωσε. Μπορεί να ισχύει και το αντίθετο. Εάν ένα λογότυπο είναι καλυμμένο, μπορεί να οφείλεται στο ότι η εταιρεία δεν πλήρωσε για την τοποθέτηση. Γιατί να δείξετε μια επωνυμία δωρεάν όταν θα μπορούσατε να πληρωθείτε για αυτό;

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple δεν πληρώνει για την τοποθέτηση προϊόντων, τουλάχιστον όχι με χρήματα. Αντίθετα, παρέχει τις συσκευές του σε στούντιο δωρεάν. Η Apple μάλιστα παραχώρησε στο Modern Family το πρώτο iPad πριν γίνει διαθέσιμο. Εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο δύο μέρες πριν βγει στην αγορά.

Κανονισμοί τοποθέτησης προϊόντων της Apple

Αν και η Apple δεν πληρώνει για να εμφανίζονται οι συσκευές της σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, η εταιρεία σαφώς και θέλει την . Ωστόσο, οι δωρεάν συσκευές συνοδεύονται από μερικά της Apple.

Πρώτο και κύριο, η Apple δεν θέλει οι κακοί να χρησιμοποιούν iPhone. Ο σκηνοθέτης Rian Johnson το αποκάλυψε  μιλώντας για την ταινία Knives Out. Μίλησε για το πώς μπορείς μερικές φορές να χρησιμοποιήσεις αυτές τις για να καταλάβεις αν ένας χαρακτήρας είναι κακός ή όχι:

“Η Apple, επιτρέπει να χρησιμοποιείτε iPhone σε ταινίες, αλλά – και αυτό είναι πολύ σημαντικό – εάν παρακολουθείτε ποτέ κάποια ταινία μυστηρίου, οι κακοί δεν μπορούν να κρατούν iPhone στην κάμερα.

Η Apple ανέφερε δεν είπε συγκεκριμένα ότι “οι κακοί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν iPhone”, αλλά οι επίσημες οδηγίες της λένε ότι ένα προϊόν της Apple πρέπει “να εμφανίζεται μόνο με το καλύτερο φως”. Είναι ενδιαφέρον ότι ζητά επίσης οι αναφορές στην Apple να μην “δημιουργούν μια αίσθηση χορηγίας”.

Τι μπορούμε να καταλάβουμε από όλα αυτά; Η Apple θέλει τα προϊόντα της να εμφανίζονται φυσικά σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές σαν ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής όλων. Η για την τοποθέτηση του λογότυπου της Apple μπροστά και στο της οθόνης θα κατέστρεφε αυτή την ψευδαίσθηση. Τώρα αν οι άνθρωποι συνδέουν τα iPhone με τα “καλά ”, αυτό φυσικά δεν βλάπτει. Ίσα – Ίσα.

Επομένως, την επόμενη φορά που θα παρακολουθήσετε ένα μυστήριο, δώστε προσοχή στα τηλέφωνα που χρησιμοποιούνται από τους ύποπτους. Ίσως είναι η καλύτερη ένδειξη για τον κακό της ταινίας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
τοποθέτηση προϊόντων,apple,iphone

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).