Γιατί κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς κινητά τον Χειμώνα

Κάποτε ήταν αδιανόητο, αλλά τα κινητά τηλέφωνα θα μπορούσαν να σταματήσουν να λειτουργούν σε όλη την Ευρώπη αυτόν τον χειμώνα, εάν οι διακοπές ρεύματος ή ο περιορισμός του ενεργειακού δελτίου εξουδετερώσουν τμήματα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Το Reuters αναφέρει:

Ο πόλεμος έχει σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου μέσω της βασικής οδού εφοδιασμού της Ευρώπης κάτι που έχει αυξήσει τις πιθανότητες για ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας.

mobile tower

Στην Γαλλία, η κατάσταση επιδεινώνεται από το κλείσιμο πολλών πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής για συντήρηση. Στελέχη του κλάδου των τηλεπικοινωνιών λένε ότι φοβούνται ότι ένας βαρύς χειμώνας θα βάλει σε δοκιμασία την υποδομή των τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, αναγκάζοντας εταιρείες και κυβερνήσεις να προσπαθήσουν να μετριάσουν τον αντίκτυπο. Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν αρκετά εφεδρικά συστήματα σε πολλές ευρωπαϊκές , ικανά να διαχειριστούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, δήλωσαν τέσσερα στελέχη των τηλεπικοινωνιών, αυξάνοντας την προοπτική διακοπών της κινητής τηλεφωνίας.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Σουηδίας και της ς, προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι επικοινωνίες μπορούν να συνεχιστούν ακόμη και αν οι διακοπές ρεύματος καταλήξουν να εξαντλήσουν τις εφεδρικές μπαταρίες που είναι εγκατεστημένες στις χιλιάδες κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι απλωμένες σε όλη την επικράτειά τους.

Η Ευρώπη έχει σχεδόν μισό εκατομμύριο πύργους τηλεπικοινωνιών και οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν εφεδρικές μπαταρίες που διαρκούν περίπου 30 λεπτά για να συνεχίζουν να λειτουργούν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Οι κατασκευαστές εργαλείων τηλεπικοινωνιών Nokia και Ericsson συνεργάζονται με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να μετριάσουν τον αντίκτυπο μιας έλλειψης ρεύματος.

Όλοι οι ευρωπαίοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θα πρέπει να αναθεωρήσουν τα δίκτυά τους για να μειώσουν την επιπλέον κατανάλωση ενέργειας και να εκσυγχρονίσουν τον εξοπλισμό τους χρησιμοποιώντας πιο αποδοτικά , δήλωσαν τα τέσσερα στελέχη των τηλεπικοινωνιών. Για να εξοικονομήσουν ενέργεια, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών χρησιμοποιούν λογισμικό για τη βελτιστοποίηση της ροής της κυκλοφορίας, που κάνει τους πύργους να “κοιμούντα”» όταν δεν χρησιμοποιούνται, απενεργοποιόντας διαφορετικές ζώνες φάσματος. Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών συνεργάζονται επίσης με διάφορες κυβερνήσεις για να ελέγξουν εάν υπάρχουν σχέδια για τη διατήρηση των πολύ κρίσιμων υπηρεσιών.

Στη Γερμανία, η Deutsche Telekom διαθέτει 33.000 πύργους και τα κινητά της συστήματα έκτακτης ανάγκης μπορούν να υποστηρίξουν ένα μικρό αριθμό από αυτούς ταυτόχρονα, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Deutsche Telekom θα χρησιμοποιήσει κινητά συστήματα τροφοδοσίας έκτακτης ανάγκης που βασίζονται κυρίως στο ντίζελ σε περίπτωση παρατεταμένων δια ρεύματος. Η Γαλλία έχει περίπου 62.000 πύργους και οι εταιρείες δεν θα είναι σε θέση να εξοπλίσουν όλες τις κεραίες με νέες μπαταρίες, δήλωσε η πρόεδρος του FFT Liza Bellulo.

Συνηθισμένες στην αδιάλειπτη παροχή ρεύματος για δεκαετίες, οι ευρωπαϊκές χώρες συνήθως δεν διαθέτουν γεννήτριες που να παρέχουν εφεδρική ισχύ για μεγαλύτερη διάρκεια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.
κινητά τηλέφωνα,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).