Λεφτά υπάρχουν για όλους τους ερευνητές ασφαλείας από την Google

Ο διαγωνισμός Pwnium hacking της διοργανώνεται κάθε χρόνο για μία ημέρα σε ένα συνέδριο ασφαλείας. Η εταιρεία όμως σκέφτεται όχι μόνο να καθιερώσει το διαγωνισμό για όλο το χρόνο αλλά και να τον χρηματοδοτεί απεριόριστα. Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εδώ.security research google

Ο διαγωνισμός γινόταν σε ετήσια βάση στη διάσκεψη για την ασφάλεια CanSecWest στο Βανκούβερ του Καναδά, και επέτρεπε στους να επιδείξουν την δουλειά τους πάνω στο και να λάβουν κάποιο χρηματικό έπαθλο.

Το , το έπαθλο ήταν 1.000.000 δολάρια. Οι συμμετέχοντες όμως έπρεπε να εγγραφούν και να είναι παρόν στο συνέδριο, προκειμένου να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό. Αυτό πρακτικά απέκλειε εκατοντάδες για να μην πούμε χιλιάδες ερευνητές, καθώς δεν είχαν όλοι την οικονομική δυνατότητα ή τον χρόνο να βρίσκονται στον Καναδά.

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση της Google, αυτό δεν ισχύει πια, και έτσι θα μπορούν να διεκδικήσουν το έπαθλο ερευνητές ασφαλείας από όλο τον κόσμο, χωρίς να περιορίζονται από μία διαδικασία εγγραφής, ή ένα μακρινό ταξίδι.

  Πως να δείτε το σκάφος DART της NASA να πέφτει στον αστεροειδή Dimorphos

Οι ευπάθειες μπορούν να αναφέρονται μέσω του προγράμματος Vulnerability Program (VRP) της εταιρείας.

«Για όσους ενδιαφέρονται για το πόσο μπορεί να επιβραβεύσει το Pwnium, μην ανησυχείτε για αριθμούς: από σήμερα θα είναι άπειρα εκατομμύρια δολάρια,” δήλωσε ο Tim Willis της ομάδας ασφαλείας του Chrome.

Έτσι με τις αλλαγές τις εταιρείας οι hackers, θα έχουν τη δυνατότητα να αναφέρουν τα ευρήματά τους όλο το χρόνο.

Σύμφωνα με τα νέα της ομάδας ασφαλείας του Chromium, η εταιρεία ανοίγει τις πόρτες της στους ερευνητές όλου του κόσμου. Μια πολύ έξυπνη κίνηση από την Google, που αποδεικνύει το πόσο πολύ επενδύει στην ασφάλεια, επιβραβεύοντας παράλληλα τους ερευνητές ασφαλείας όταν στην Ελλάδα τους ονομάζουν Crackers.

Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στον τιμοκατάλογο :)

Chrome Rewards

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).