Google1

Η Google έχασε νομική μάχη για ευρεσιτεχνία, ενδέχεται να πρέπει να πληρώσει αποζημίωση 92 εκατομμυρίων ευρώ

Google

Το Google έχασε νομική μάχη από την μεγάλη διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας SimpleAir, η οποία έχει μηνύσει όλες τις μεγάλες εταιρείες ς, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Microsoft, Motorola και Samsung.

Η SimpleAir, ο πολύ γνωστός γίγαντας διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, επιδιώκει τώρα αποζημίωση 125 εκατομμύρια δολάρια (€92.200.000 ).  Η Google έχει βρεθεί ένοχη για διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για ορισμένα της υπηρεσίας μηνυμάτων.

Η Apple είχε διευθέτησε μια αντίστοιχη υπόθεση για το ίδιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 2012. Η υπόθεση αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, κρίνεται από την Ανατολική Περιφέρεια του Τέξας, όπου τα δικαστήρια είναι ιδιαίτερα φιλικό με τις εταιρείες ευρεσιτεχνιών, όπως η SimpleAir.

Οι εταιρείες ευρεσιτεχνιών στην Αμερική, είναι εταιρείες που αγοράζουν πατέντες τρίτων προσώπων και στην συνέχεια αν κάποιος τις χρησιμοποιήσει, αυτές διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

 

Ενώ τις περισσότερες φορές δεν είναι και η φθηνότερη λύση για τις εταιρείες να έρθουν σε συμφωνία, η Google ήλπιζε να κερδίσει αυτή την μάχη για χάρη όλων των υπολοίπων εταιρειών τεχνολογίας που μηνύθηκαν από την SimpleAir.

Η παρούσα υπόθεση είναι ένα παράδειγμα του γιατί η Google επιθυμεί να αλλάξουν οι νόμοι των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, υποστηρίζοντας την άποψη ότι δεν είναι σωστό να  χάνει αγωγές από μία  εταιρεία που αγοράζει απλώς τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και μηνύει τους άλλους, χωρίς η ίδια να παράγει τίποτα.

Η Google θα πρέπει τώρα να πάει σε μια δεύτερη δίκη εναντίον της SimpleAir για να καθοριστεί το ύψος της αποζημίωσης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).