Ξεχάστε τις ταχύτητες VDSL αν είστε 1 χλμ. μακριά από το κέντρο

Το θέμα της απόστασης από την έδρα σας έως το αστικό κέντρο στο οποίο φιλοξενείται ο εξοπλισμός της ς που θα μπορούσε να σας παρέχει υπηρεσίες στο Διαδίκτυο επαναφέρει η Cyta, θυγατρική του Εθνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Κύπρου, με αφορμή νέα προσφορά της για το . Εάν απέχετε πάνω από 1 χιλιόμετρο, δεν θα πιάνετε ταχύτητες VDSL, επισημαίνει η Cyta.

vdsl

Συγκεκριμένα, η εταιρεία επιμένει πως «η Cyta τοποθετεί ορθώς το ζήτημα του περιορισμού της απόστασης των 1.000 μέτρων του Πελάτη από το Αστικό Κέντρο (Α/Κ), διευκρινίζοντας ειδικότερα ότι (παρότι συχνά δεν γίνεται αντιληπτό) αυτό αφορά σε όλους τους παρόχους VDSL στην Ελλάδα, αφού αποτελεί τεχνική ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης ς και όχι χαρακτηριστικό που δύναται να αφορά μόνο ορισμένους.

Για το λόγο αυτό και για την διευκόλυνση των νέων Πελατών της, η Cyta δημιούργησε εξαρχής και το ειδικό σημείο ελέγχου διαθεσιμότητας της υπηρεσίας με βάση τη γεωγραφική θέση της γραμμής, στη διεύθυνση http://www.cyta.gr/misc/availability

  Firefox 20 Beta 2 (20.0b2) διαθέσιμη για Download

Είναι γνωστό πως η απόσταση από τον εξοπλισμό VDSL είναι η πλέον καθοριστική παράμετρος για την ταχύτητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο, αν και δεν είναι η μόνη. Προς το παρόν, η παρουσία εξοπλισμού σε καμπίνα είναι εξαιρετικά περιορισμένη (σε σημεία μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού) και ως εκ τούτου, η απόσταση από το εκάστοτε αστικό κέντρο όπου στεγάζεται/φιλοξενείται ο εξοπλισμός του παρόχου καθορίζει και τις τελικές ταχύτητες.

  • Επομένως, πριν ζητήσετε VDSL από οποιονδήποτε πάροχο (όλοι παρέχουν VDSL μόνο σε μορφή πακέτου με υπηρεσία σταθερής τηλεφωνίας) θα πρέπει να γνωρίζετε την απόσταση που σας χωρίζει από το αστικό κέντρο (του ΟΤΕ, από τις υποδομές του οποίου γίνεται ως επί το πλείστον η παροχή VDSL στην Ελλάδα σήμερα). Εάν η απόσταση είναι μεγαλύτερη από τα 1.000 μέτρα, δεν θα πρέπει να υπολογίζετε σε υψηλότερες ταχύτητες σε σχέση με το ADSL.
  • Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών εξέδωσε μελέτη που καθιέρωσε από το , στην οποία εκθέτει συνολικά για την αγορά στις ΗΠΑ αλλά και ανά πάροχο τις πραγματικές ταχύτητες που επιτυγχάνεται σε κάθε δίκτυο τις ώρες αιχμής σε σχέση με τις διαφημιζόμενες τιμές και μάλιστα ανά τεχνολογία (συμπεριλαμβανομένου των xDSL).
  Συνήθη σφάλματα HTTP και τι σημαίνουν

Η Cyta απευθυνόμενη σε οικιακούς χρήστες προσφέρει για περιορισμένο χρονικό διάστημα και για ένα  χρόνο την υπηρεσία VDSL 2play με ταχύτητες 35Mbps και 3Mbps με μηνιαίο πάγιο μειωμένο στα 23€ το μήνα, «όσο κοστίζει μία σύνδεση ADSL στα 24 Mbps». Επίσης, η υπηρεσία VDSL 2play στα 50Mbps/10Mbps download/upload παρέχεται σε τιμή προσφοράς για ένα χρόνο στα 29€ το μήνα. Αντίστοιχα, για τους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις η τιμή προσφοράς για 1 έτος για VDSL 2play στα 35Mbps διαμορφώνεται στα 26€/μήνα και στα 32€/μήνα για VDSL 2play στα 50Mbps.

in

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  6  =  16