Συνελήφθησαν 4 άτομα για παράβαση των διατάξεων περί πνευματικής ιδιοκτησίας

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (4) άτομα για παράβαση των διατάξεων περί πνευματικής ιδιοκτησίας

Πρόκειται για την ιδιοκτήτρια, τον υπεύθυνο και δυο εργαζομένους σε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών φωτοτύπησης

Συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δύο ημεδαποί (άνδρας 79 ετών και γυναίκα 43 ετών) και δύο αλλοδαποί, (35χρονος υπήκοος Αρμενίας και  41χρονος υπήκοος Αλβανίας), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για παράβαση των διατάξεων περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

gr police

Ειδικότερα, χθες (16-03-2013) το πρωί, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών φωτοτύπησης και σε υποκατάστημα της, που εδρεύουν στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, εβδομήντα δύο (72) πλήρη φωτοτυπημένα βιβλία – συγγράμματα, κυρίως νομικού περιεχομένου, χωρίς την άδεια των πνευματικών δημιουργών.

Επιπλέον βρέθηκαν δύο (2) συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB) και ένας σκληρός δίσκος Η/Υ, που περιείχαν ηλεκτρονικά αρχεία, τα οποία  αντιστοιχούν σε ψηφιοποιημένα βιβλία – συγγράμματα.

  UBports: το Ubuntu Touch και σε συσκευές Xiaomi

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν οι δυο αλλοδαποί, οι οποίοι εργάζονταν στο κεντρικό κατάστημα και στο υποκατάστημα αντίστοιχα, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν η ιδιοκτήτρια και ο υπεύθυνος της επιχείρησης.

Είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά από Οργανισμό, που έχει ως αντικείμενο την προστασία της πνευματικής ιδιοκτήτριας και των συναφών δικαιωμάτων.

Οι συλληφθέντες, με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα 17-03-2013, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  82  =  86

Previous Story

Κυκλοφόρησε το iOS 6.1.3 και το jailbreak πάει περίπατο

Next Story

iWiFinder – WiFi Unlocker, για iPhone και iPad