Συνελήφθη 32χρονος για απάτες στο διαδίκτυο

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 3 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση εξαπάτησης μέσω διαδικτυακών παραγγελιών

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αποκτώντας παράνομα πρόσβαση σε στοιχεία πιστωτικών καρτών ανυποψίαστων πολιτών, πραγματοποιούσε ηλεκτρονικές παραγγελίες αγοράς προϊόντων μέσω του διαδικτύου

cyber_crime

Εξιχνιάστηκε, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση εξαπάτησης μέσω διαδικτύου, με τη μέθοδο της παραγγελίας προϊόντων από ηλεκτρονικό κατάστημα του διαδικτύου.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 32χρονος, υπήκοος Σομαλίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με την καταγγελία υπεύθυνου ασφάλειας εταιρείας διαχείρισης ιστοσελίδων του διαδικτύου, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι άγνωστοι δράστες πραγματοποίησαν δύο (2) παραγγελίες αγοράς προϊόντων, από ηλεκτρονικό κατάστημα που διαχειρίζεται η εταιρεία του, χρησιμοποιώντας στοιχεία πιστωτικών καρτών ανυποψίαστων πολιτών.

Οι συγκεκριμένες παραγγελίες αμφισβητήθηκαν ως προς την εγκυρότητά τους, από εταιρεία τραπεζικών συναλλαγών (PAYPAL), μέσω της οποίας οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικές παραγγελίες στο διαδίκτυο.

Δείτε σήμερα Live το RedBull Art of Motion 2015 στην Σαντορίνη

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χθες (02.04.2013) το μεσημέρι εντοπίστηκε ο 32χρονος αλλοδαπός, τη στιγμή που παραλάμβανε το προϊόν από υποκατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στο Γαλάτσι.

Προσήχθη στην έδρα της Υπηρεσίας και από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε η εμπλοκή του σε «απατηλές» διαδικτυακές παραγγελίες, ενώ διερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συνιστά και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου:

• Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές που πραγματοποιούν μέσω του διαδικτύου
  • Σε περιπτώσεις συναλλαγών και για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησής τους, κατά την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών, θα πρέπει να ελέγχουν αν η ιστοσελίδα που χρησιμοποιούν είναι έγκυρη και να επιλέγουν για τις αγορές τους, μόνο γνωστές και ασφαλείς ιστοσελίδες
  • Να χρησιμοποιούν προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards) στις διαδικτυακές αγορές τους, ώστε να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο το ποσό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί άμεσα, ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα προσθήκης χρημάτων μόνο όταν υπάρξει ανάγκη, προκειμένου να διεκπεραιώνονται με ασφάλεια οι διαδικτυακές συναλλαγές
  • Σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι έχουν πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης, να απευθυνθούν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είτε τηλεφωνώντας στους αριθμούς 210-64 76 464 και 210-64 76 461, είτε στέλνοντας e-mail στο 11012@hellenicpolice.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).

2  +  4  =