gr police

Συνελήφθη ένας 51χρονος για πειρατεία συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας 51χρονος ημεδαπός για «πειρατεία» συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών

Ο συλληφθείς «διαμοίραζε» παράνομα τηλεοπτικό σήμα συνδρομητικών υπηρεσιών, σε τουλάχιστον 29 χρήστες του διαδικτύου, που κατείχαν ειδικές συσκευές αποκωδικοποίησης

gr police

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθη χθες (02.04.2013) το πρωί, ένας 51χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για υποκλοπή, αποκρυπτογράφηση και παράνομη διανομή τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος, μέσω διαδικτύου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση και για παραβίαση των διατάξεων της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των συνδρομητικών υπηρεσιών και την πνευματική ιδιοκτησία.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από μήνυση, που υπέβαλλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πληρεξούσιος δικηγόρος ανώνυμης εταιρίας παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η μήνυση αφορούσε σε δορυφορική «πειρατεία» των υπηρεσιών που παρέχει η συγκεκριμένη εταιρεία, μέσω παράνομης διανομής τηλεοπτικού σήματός της, σε μεγάλο αριθμό «συνδρομητών».

Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και τα στοιχεία ταυτότητας των εμπλεκομένων .

WhatsApp μοιράζεται τηλεφωνικούς αριθμούς με την Google

Σε συνδυασμό με την ψηφιακή έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος είχε θέσει σε λειτουργία δικτυακό δορυφορικό αποκωδικοποιητή – διακομιστή ( server ), στον οποίο είχε εγκαταστήσει παράνομο λογισμικό και «διαμοίραζε», μέσω συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου, κωδικοποιημένο τηλεοπτικό σήμα, σε τουλάχιστον 29 επιβεβαιωμένους χρήστες του διαδικτύου, που κατείχαν ειδικές συσκευές αποκωδικοποίησης.

Σε έρευνα που έγινε, χθες το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε οικία συγγενικού προσώπου του 51χρονου, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκε εγκατεστημένος ψηφιακός δορυφορικός δέκτης, μέσω του οποίου υπήρχε η δυνατότητα παράνομης θέασης συνδρομητικών καναλιών της συγκεκριμένης εταιρείας.

Ακολούθησε έρευνα και στο σπίτι του, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε πλήθος τεχνολογικού εξοπλισμού, που σχετίζεται με την παράνομη δραστηριότητά του. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• τρεις (3) δικτυακοί ψηφιακοί δορυφορικοί δέκτες, εκ των οποίων ο ένας περιείχε ενσωματωμένο σκληρό δίσκο
  • ένας (1) φορητός Η/Υ
  • δύο (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ
  • δύο (2) αναγνώστες καρτών, από τους οποίους ο ένας και προγραμματιστής καρτών
  • δυο (2) συνδρομητικές κάρτες.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

TLS 1.3 final (Transport Layer Security 1.3) μόλις κυκλοφόρησε

Ο 51χρονος συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται σήμερα (03.04.2013) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).

8  +  1  =