Συνελήφθησαν 3 άτομα για παράνομη διανομή σήματος συνδρομητικών υπηρεσιών

Δύο ακόμα περιπτώσεις «πειρατείας» συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών, εντοπίστηκαν στην Έδεσσα και την Θεσσαλονίκη, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Στο πλαίσιο των , συνελήφθησαν, μια 60χρονη ημεδαπή και ένας 40χρονος ημεδαπός στην Έδεσσα καθώς και ένας 37χρονος ημεδαπός στη Θεσσαλονίκη

Οι συλληφθέντες «διαμοίραζαν» παράνομα τηλεοπτικό σήμα συνδρομητικών υπηρεσιών , σε μεγάλο αριθμό χρηστών του που κατείχαν ειδικές συσκευές αποκωδικοποίησης, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλονται στις παρόχους εταιρίες οι απαιτούμενες μηνιαίες συνδρομές

cyber_crimeΑπό την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν άλλες δύο περιπτώσεις «πειρατείας» συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών, στην περιοχή της Έδεσσας και της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ερευνών, που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθησαν στις 17-04- το μεσημέρι, μια 60χρονη ημεδαπή και ένας 40χρονος ημεδαπός στην Έδεσσα, ενώ το μεσημέρι της 18-04-2013 συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ένας 37χρονος ημεδαπός, στρατιωτικός στο επάγγελμα.

Πιο αναλυτικά, η διερεύνηση των υποθέσεων ξεκίνησε ύστερα από μηνύσεις, που υπέβαλλαν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πληρεξούσιοι δικηγόροι ανώνυμης εταιρίας παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και ανώνυμης εταιρείας τηλεπικοινωνιών. Οι μηνύσεις αφορούσαν σε δορυφορική «πειρατεία» των υπηρεσιών, που παρέχουν οι συγκεκριμένες εταιρείες, μέσω παράνομης διανομής του τηλεοπτικού σήματός τους, σε μεγάλο αριθμό «συνδρομητών».

Από τη διαδικτυακή αστυνομική , που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των συγκεκριμένων ατόμων και διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη.

Ο χάρτης των tweets του μίσους στις ΗΠΑ

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, από την ψηφιακή έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η 60χρονη ημεδαπή και ο 40χρονος ημεδαπός, είχαν θέσει σε λειτουργία δικτυακούς δορυφορικούς αποκωδικοποιητές – διακομιστές ( ), στους οποίους είχαν εγκαταστήσει παράνομο λογισμικό και διαμοίραζαν παράνομα σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου, ηλεκτρονικά «κλειδιά» αποκωδικοποίησης – αποκρυπτογράφησης. Με αυτό το τρόπο τους παρείχαν  τη δυνατότητα παρακολούθησης συνδρομητικών καναλιών, χωρίς  καταβολή συνδρομής στις παρόχους εταιρείες .

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους στην Έδεσσα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν συνδεδεμένοι δορυφορικοί δέκτες, με τους οποίους παρακολουθούσαν τα συνδρομητικά κανάλια μιας από τις καταγγέλλουσες εταιρείες καθώς και συνδρομητικών υπηρεσιών του εξωτερικού. Επίσης, βρέθηκαν εγκατεστημένοι και συνδεδεμένοι ψηφιακοί δορυφορικοί δέκτες, μέσω των οποίων γινόταν ο διαμοιρασμός των κωδικοποιημένων «κλειδιών» σε του διαδικτύου.

Στην οικία της 60χρονης ημεδαπής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•  Δύο (2) ψηφιακοί δορυφορικοί δέκτες με το τροφοδοτικό τους και τα τηλεχειριστήρια τους.
  •  Ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος
  •  Ένας (1) δρομολογητής, με το τροφοδοτικό του.

Στην οικία του 40χρονου ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•  Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με το τροφοδοτικό του.
  •  Ένας (1) ψηφιακός δορυφορικός δέκτης, που περιείχε εσωτερικό σκληρό δίσκο, με το καλώδιο σύνδεσης του και το τηλεχειριστήριο του.
  •  Ένας (1) ψηφιακός δορυφορικός δέκτης με το τηλεχειριστήριο του.
  •  Ένας (1) ψηφιακός δορυφορικός δέκτης, με το καλώδιο τροφοδοσίας του και το τηλεχειριστήριο του.

Στη δεύτερη περίπτωση, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες του 37χρονου στην Κοζάνη και την Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε ότι είχε θέσει σε λειτουργία παράνομους διαδικτυακούς δορυφορικούς δέκτες, μέσω των οποίων προβάλλονταν συνδρομητικές υπηρεσίες των καταγγελλουσών εταιρειών, χωρίς όμως να καταβάλλει σε αυτές την απαιτούμενη μηνιαία συνδρομή.

Διαρροή 796.578 ανοιχτών FTP servers

Επίσης, σε έλεγχο που έγινε σε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του 37χρονου, βρέθηκε έγγραφο (αρχείο – πελατολογίο) το οποίο περιείχε κωδικοποιημένα στοιχεία πελατών – χρηστών διαδικτύου στους οποίους έδινε πρόσβαση στα συνδρομητικά κανάλια των επίμαχων εταιριών, καθώς επίσης και ημερομηνίες ενεργοποίησης και απενεργοποίησης της παράνομης συνδρομής που τους παρείχε.

Κατά την έρευνα στην οικία του 37χρονου στην Κοζάνη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•  Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με το τροφοδοτικό του.
  •  Ένας (1) ψηφιακός δορυφορικός δέκτης, με το τηλεχειριστήριο του.
  •  Ένας (1) δρομολογητής, με το τροφοδοτικό του.

Κατά την έρευνα στην οικία του στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•  Ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με το τροφοδοτικό του.
  •  Ένας (1) ψηφιακός δορυφορικός δέκτης, με το τηλεχειριστήριο του.
  •  Ένας (1) δρομολογητής, με το τροφοδοτικό του.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, και στις δύο περιπτώσεις, απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι συλληφθέντες της πρώτης περίπτωσης, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Έδεσσας, ενώ ο συλληφθείς της δεύτερης περίπτωσης στην Εισαγγελία Αεροδικείου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).

+  82  =  83