Hacker επιστρέφει 26 εκατομμύρια δολάρια στην επιχείρηση που έκλεψε

Ένας hacker επέστρεψε στην εταιρεία CoinDash πάνω από 26,2 εκατομμύρια δολάρια σε Ethereum, που της έκλεψε από τον Ιούλιο του 2017.

Τα χρήματα στάλθηκαν πίσω σε δύο δόσεις. Ο hacker έστειλε την πρώτη δόση το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, επεστρέφοντας 10.000 ETH (8,7 εκατομμύρια δολάρια) και την δεύτερη την περασμένη Παρασκευή όταν επέστρεψε άλλα 20,000 ETH (17,45 εκατομμύρια δολάρια).

Ωστόσο, ο hacker δεν επέστρεψε όλα τα χρήματα που είχε κλέψει, αφού έχει μέχρι στιγμής κρατήσει άλλα 13.400 ETH (11.7 εκατομμύρια δολάρια) από το ποσό των 43.400 ETH (37.9 εκατομμύρια δολάρια) που πιστεύει η εταιρεία CoinDash ότι της έκλεψε.

Το hack έγινε στις 17 Ιουλίου 2017, τρία λεπτά μετά την έναρξη του ICO της CoinDash, μίας εκστρατείας χρηματοδότησης που είχε ως στόχο να αυξήσει τα κεφάλαια της CoinDash σε Ethereum για το κύριο προϊόν της, μια συναλλαγών.

Ο hacker παραβίασε την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας και αντικατέστησε τη διεύθυνση Ethereum, όπου οι χρήστες μπορούσαν να στείλουν χρήματα για να αγοράσουν μάρκες CoinDash για το επίσημο ICO της CoinDash. Η εταιρεία παραδέχτηκε το της και στο τέλος έδωσε μερίσματα CoinDash σε όλους όσους έστειλαν χρήματα στη διεύθυνση του hacker κατά τη διάρκεια του hack. Εκείνη την εποχή και με την τότε αξία του Ethereum, τα κλεμμένα κεφάλαια ανέρχονταν γύρω στα 7,8 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν είναι σαφές τι οδήγησε τον hacker να επιστρέψει μέρος των κλεμμένων κεφαλαίων. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ακόμα και μετά την επιστροφή σχεδόν των τριών τετάρτων των κλεμμένων κεφαλαίων, τα υπόλοιπα κλεμμένα Ethereum αξίζουν ακόμα και πάλι περισσότερα από την αξία των κλεμμένων κεφαλαίων όταν είχαν αρχικά κλαπεί.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες ισχυρίστηκαν ότι ο hacker έκανε λάθος μη νομιμοποιώντας αμέσως τα κλεμμένα Ethereum και τώρα δεν είναι σε θέση να μεταφέρει τα χρήματα, επειδή οι περισσότερες πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτογράφησης έχουν σε μαύρη λίστα τη διεύθυνση του (τώρα ονομάζεται παγκοσμίως με την κωδική ονομασία “FAKE_CoinDash“) και καμία ανταλλαγή δεν θα βοηθήσει τον hacker να μετατρέψει τα χρήματά του σε κάποιο προϊόν ή σε άλλο , φοβούμενος μια νομική ενέργεια εις βάρος του.

Υπάρχουν επίσης και εκείνοι που πιστεύουν ότι το hack ήταν μια εσωτερική δουλειά και ο “hacker” επέστρεψε τα κεφάλαια φοβούμενος, μετά την καταδίκη ενός διαχειριστή ανταλλαγής bitcoins (της BitFunder) από τις αμερικανικές αρχές, για ψέματα σχετικά με τις συνθήκες ενός αντίστοιχου hack.

Άλλοι πιστεύουν ότι είναι ένα διαφημιστικό κόλπο της CoinDash για να προσελκύσει την προσοχή, αφού σε λίγες ημέρες ξεκινά ένα νέο προϊόν. Είτε έτσι είτε αλλιώς, τα χρήματα γύρισαν πίσω στην εταιρεία, η οποία δήλωσε ότι εξακολουθεί να συνεργάζεται με την υπηρεσία του Ισραήλ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στον κυβερνοχώρο και για να εντοπίσει τον hacker.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).