HackSmartHome

Hacking σε έξυπνα σπίτια, η νέα επερχόμενη μόδα

Ο Kashmir Hill, ένας δημοσιογράφος του Forbes, ανακάλυψε πόσο εύκολο είναι να κάνει σε ένα έξυπνο σπίτι. Χρησιμοποιώντας το Google για την αναζήτηση μιας πολύ απλής φράσης,” ο Hill είχε στα χέρια του μια λίστα από σπίτια με υστήματα αυτοματισμού από μια γνωστή εταιρεία. “Τα συστήματα είχαν μπει σε λίστα από τις μηχανές αναζήτησης”, αναφέρει ο Hill, και επειδή τα συστήματα δεν απαιτούν από τους χρήστες να έχουν όνομα χρήστη ή κωδικό πρόσβασης με ένα κλικ, μπορούσε να έχει τον πλήρη έλεγχο του συστήματος. Ο Hill ήρθε σε επαφή με δύο από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που ανακάλυψε στο Google και αφού πήρε την άδεια, απέδειξε ότι μπορεί να αναβοσβήνει τα φώτα χωρίς να βρίσκεται μέσα στο σπίτι. Ο Hill κατάφερε να λειτουργήσει και άλλες συσκευές που ήταν συνδεδεμένες με το αυτοματοποιημένο σύστημα.

HackSmartHome

Ο οικιακός αυτοματισμός, όπως στον φωτισμό, στην θέρμανση, στις πόρτες και τις κλειδαριές στα παράθυρα και στις κάμερες ασφαλείας είναι ένα σχετικά μια νέα, αλλά πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά που σήμερα φτάνει τα 1.500 εκατομμύρια δολάρια μόνο στις ΗΠΑ. Όμως, όπως συμβαίνει με κάθε νέα τεχνολογία, θα υπάρξουν αναπόφευκτα πιθανοί κίνδυνοι ασφαλείας.

  Πέντε online και δωρεάν site για να μετατρέψετε μία ασπρόμαυρη φωτογραφία σε έγχρωμη

Ερευνητές ασφαλείας θα δώσουν δύο ξεχωριστές παρουσιάσεις στη διάσκεψη που θα έχουν σαν θέμα τα τρωτά σημεία της ασφάλειας σε συστήματα οικιακού αυτοματισμού. Μία από τις παρουσιάσεις αφορά ένα θέμα ευπάθειας σε ένα ιδιόκτητο ασύρματο πρωτόκολλο, το Z-wave, που χρησιμοποιείται από μια σειρά από φορητές συσκευές, όπως πίνακες ελέγχου οικιακού αυτοματισμού, αισθητήρες ασφαλείας και συστήματα συναγερμού για το σπίτι.
Οι ευπάθειες επιτρέπουν την υποκλοπή της κρυπτογραφημένης επικοινωνίας των συσκευών που χρησιμοποιούν Z-wave και την χρησιμοποίηση των δεδομένων για την απενεργοποίηση άλλων συσκευών που είναι στο δίκτυο Z-Wave.

Το θέμα της δεύτερης παρουσίασης είναι ‘Home Invasion 2.0,’ ή “εισβολή στο σπίτι 2.0,« και θα αναφέρετε στα τρωτά σημεία που έχουν εντοπιστεί σε πολλά δημοφιλή συστήματα οικιακού αυτοματισμού. “Ελέγξαμε 10 προϊόντα και βρήκαμε μόνο ένα ή δύο που δεν θα μπορούσαμε να σπάσουμε. Τα περισσότερα δεν έχουν περάσει από ελέγχους ασφαλείας”, δήλωσε ο Daniel Crowley της SpiderLabs.

Περίπου τρία τοις εκατό των σπιτιών των ΗΠΑ έχουν εγκαταστήσει συστήματα οικιακού αυτοματισμού και το ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί, καθώς ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν ότι η αύξηση θα φτάσει το διψήφιο αριθμό τα επόμενα χρόνια.

  Απειλές και κενά ασφαλείας στα δίκτυα

Δημοσιεύτηκε από την Symantec

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  24  =  32