Πως μπορούν τα αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας, να σας κάνουν πλούσιους

Damian-blog--Seaton-Meado-007Ο James Howells μάλλον είναι ένας από τους πιο άτυχους ανθρώπους στον κόσμο. Σύμφωνα με την Guardian, ο Howells είχε συλλέξει 7.500 Bitcoin το 2009 και τα κρατούσε σε ένα σκληρό δίσκο, μέχρι που το περασμένο καλοκαίρι, πέταξε τον δίσκο του χωρίς να συνειδητοποιεί ότι πετούσε μια περιουσία.
Εκείνη την εποχή, η ισοτιμία των Bitcoin ανερχόταν στα 675 χιλιάδες δολάρια. Σήμερα με την κατακόρυφη αύξηση της ισοτιμίας του ψηφιακού νομίσματος η τιμή τους θα ξεπερνούσε τα 7,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Howells πέταξε το σκληρό δίσκο που κατάληξε σε ένα χώρο υγειονομικής ταφής κοντά στο Newport της Ουαλίας, που έχει το μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Αυτό σημαίνει ότι τώρα είναι θαμμένος κάτω από τουλάχιστον τέσσερα μέτρα σκουπιδιών.

“Είμαι σε σημείο που δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω με όλο αυτό” αναφέρει στη Guardian. “Γιατί δεν είμαι εκεί έξω με ένα φτυάρι; Νομίζω ότι απλά παραιτήθηκα.”

Η ιστορία μας δείχνει την αναγκαιότητα των backups. Αν κάποιος χάσει δεδομένα που του είναι χρήσιμα τότε πραγματικά καταλαβαίνει πόσο ανεύθυνο είναι το ότι τα είχε αποθηκευμένα μόνο σε ένα σημείο. Στη συγκεκριμένη ιστορία
τα αντίγραφα ασφαλείας από τα αρχεία που αποθηκευόταν στον σκληρό, ήταν τόσο πολύτιμα που μια μέρα θα μπορούσαν να κάνουν πλούσιο τον δικαιούχο τους.

  Η Ρωσική αστυνομία συνέλαβε ερευνητή της Kaspersky Lab

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  43  =  52

Previous Story

#Οpen Creative Commons Greece @ FROWN! Το 1ο Creative Commons Festival της Αθήνας με την Υποστήριξη της ΕΕΛ/ΛΑΚ

Next Story

Δημιουργήστε το δικό σας κινητό με 200 δολάρια