Κυβερνοεπίθεση στο Εθνικό Τυπογραφείο από Βραζιλιάνους χάκερς

Βραζιλιάνοι χάκερς «χτύπησαν» το Ελληνικό Εθνικό Τυπογραφείο με το «καλημέρα» του . Οι χάκερς με την επωνυμία «HighTech Brazil HackTeam» έχουν «πλούσιο» παρελθόν μιας και έχουν εξαπολύσει επιθέσεις σε σημαντικές ιστοσελίδες, ενώ η χάρη τους φτάνει μέχρι και την Ιντερπόλ.
Συγκεκριμένα λίγες ώρες μετά την του χρόνου η ιστοσελίδα το Εθνικού Τυπογραφείου (www.et.) δέχθηκε «επίθεση» από την ομάδα «HighTech Brazil HackTeam». Η σελίδα δέχθηκε αλλοίωση, ενώ για αρκετή ώρα εμφάνιζε την εξής εικόνα:
brazil hightech team
Εκεί διακρίνεται το κωδικό όνομα «o\One – CrazyDuck – Otrasher – L34NDR0» που ανήκει στην περιβόητη ομάδα των Βραζιλιάνων «HighTech Brazil HackTeam». Όμως στο μήνυμά τους οι χάκερς δεν έκαναν σαφείς τους λόγους της κυβερνοεπίθεσής τους.
xtipimaetgr
Το Εθνικό Τυπογραφείο έχει εξαιρετική σημασία για την μιας και είναι η τεχνική παραγωγική μονάδα γραφικών τεχνών, με αρμοδιότητα συνίσταται στην και κυκλοφορία της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, καθώς και στην κάλυψη των εκτυπωτικών αναγκών των Δημοσίων Υπηρεσιών.
Όμως δεν είναι μόνο αυτά. Τα πληροφοριακά συστήματα του Εθνικού Τυπογραφείου είναι εντός του δικτύου , το οποίο εξυπηρετεί το σύνολο σχεδόν του Δημοσίου τομέα. Με άλλα λόγια εάν ξαναγίνει επίθεση στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα –μεγαλύτερης κλίμακας- κινδυνεύει να «πέσει» όλο το σύστημα του δημοσίου τομέα!
Πλέον η σελίδα έχει επανέλθει και λειτουργεί κανονικά.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).