Τα Honda παρουσιάζουν το σφάλμα Y2K22 που φέρνει πίσω τα ρολόγια στο 2002

Τα αυτοκίνητα της Honda έχουν χτυπηθεί με ένα σφάλμα του έτους 2022, γνωστό και ως Y2K22, το οποίο επαναφέρει το ρολόι του συστήματος πλοήγησης στην 1η Ιανουαρίου 2002, χωρίς κανένα τρόπο να αλλάξει.

honda logo

Από την 1η Ιανουαρίου 2022, η ημερομηνία στο σύστημα πλοήγησης στα αυτοκίνητα Honda και Acura (που είναι θυγατρική της Honda) θα αλλάξει αυτόματα σε 1η Ιανουαρίου 2002, με επαναφορά της ώρας σε 12:00, 2:00, 4:00 ή άλλες ώρες με βάση το μοντέλο ή πιθανώς την περιοχή που βρίσκεται το αυτοκίνητο.

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Honda και Acura αναφέρουν ότι το σφάλμα Y2K22 επηρεάζει σχεδόν όλα τα παλαιότερα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων Honda Pilot, Odyssey, CRV, Ridgeline, και των μοντέλων Acura MDX, RDX, CSX και TL.

Αν και δεν είναι σαφές τι προκαλεί το σφάλμα στα Honda/Acura, το περασμένο Σαββατοκύριακο, το Microsoft Exchange χτυπήθηκε από ένα σφάλμα Y2K22 που πάγωσε την παράδοση των email. Το σφάλμα της Microsoft προκλήθηκε από την αποθήκευση της ημερομηνίας σε μια μεταβλητή int32 που έχει όρια στην μέγιστη τιμή της και προκάλεσε τη διακοπή λειτουργίας του λογισμικού.

  Microsoft: Το Windows 8 δεν είναι η απάντηση στην δημοτικότητα του iOS και του iPad

Το ίδιο σφάλμα μπορεί να επηρεάσει τα αυτοκίνητα Honda και Acura. Η εξυπηρέτηση πελατών της Honda είπε ότι το πρόβλημα θα πρέπει να επιλυθεί μόνο του τον Αύγουστο του 2022, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να είναι διαφορετικό ζήτημα, από αυτό της Microsoft

Βέβαια σαν λύση είναι απαράδεκτη, και πιστεύουμε ότι πολύ δύσκολα η Honda και η Acura θα αναγκάσουν έναν ιδιοκτήτη αυτοκινήτου να περιμένει επτά μήνες για μια αυτόματη επιδιόρθωση και ότι πιθανότατα θα κυκλοφορήσει μια ενημέρωση για το σύστημα πλοήγησης και για την επίλυση του προβλήματος.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  76  =  81

Previous Story

Linux Mint 20.3 Una κυκλοφόρησε η τελική έκδοση

Next Story

LibreOffice 7.2.5 stable μόλις κυκλοφόρησε