dn2

Πως η εξέλιξη της Apple βοήθησε τις ψηφιακές νομάδες ανθρώπων

Περίεργος τίτλος θα μου πείτε και ναι λογικό μιας και πριν μια δεκαετία ο όρος ψηφιακός νομάδας δεν υπήρχε. Σήμερα όμως υπάρχουν πολλές τέτοιες νομάδες ανά τον κόσμο και απευθύνονται σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που με βάση το γεγονός ότι η δουλειά τους τους θέλει να ταξιδεύουν συχνά βασίζονται για την ολοκλήρωση της δουλειάς τους αποκλειστικά και μόνο στην τεχνολογία και μάλιστα σε μια σειρά από mobile συσκευές.

Ας γνωρίσουμε λοιπόν τον Mike που μας μιλάει για το πώς η Apple βοήθησε με το οικοσύστημα της τις νομάδες αυτές και πως η δουλειά του πλέον έχει γίνει πιο αποδοτική και ευκολότερη από ποτέ.

Τον Mike τον βρήκαμε στην πλάκα με θέα την ακρόπολη ενώ έγραφε το άρθρο του στο iPad του και παράλληλα ενημερωνόταν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από το iPhone του μέσω του Twitter.

O Mike ως ανταποκριτής θυμάται την πρώτη του δουλεία μακριά από το σπίτι του το 2006 που ήταν στην κεντρική Αμερική και στους αρχαιολογικούς χώρους των Maya. Τότε η μετάδοση της πληροφορίας ήταν όπως ο ίδιος μας λέει ένας πραγματικός πονοκέφαλος μιας και έψαχνε συνεχώς να βρει δίκτυα WiFi και όταν τελικά τα έβρισκε αυτά ήταν πολύ πολύ αργά σε εκνευριστικό σημείο! Το κινητό του ένα  BlackBerry Pearl με της 1.3 megapixel κάμερα του απαθανάτιζε τραγικές φωτογραφίες.

  Der Spiegel η NSA έχει αποκρυπτογραφήσει τα συστήματα του ΟΗΕ από πέρυσι

Μετά το 2008 καταφτάνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα όπου έμεινε για τέσσερις μήνες. Με το Skype την μόνη του επιλογή το Τwitter σε βρεφικό επίπεδο και το Facebook μόλις να ξεκινάει να γίνεται γνωστό και πάλι η δουλειά του ήταν δύσκολη.

Για παράδειγμα μας παραθέτει τα 2 παρακάτω video για να τονίσει την τεράστια διαφορά μεταξύ τους.

Το ένα είναι στην Σαντορίνη το 2008 και μπορείτε να το δείτε εδώ και το άλλο στα Σπάτα το 2012 εδώ.

Τότε οι μεγάλες του ανησυχίες ήταν το windows laptop του που ποτέ δεν του εξέπνευσε εμπιστοσύνη με την λειτουργία του και τα αναπάντεχα του σφάλματα και τα χιλιάδες καλώδια και αντάπτορες που κουβαλούσε μαζί του και που φοβόταν μήπως τα χάσει.

Εν έτη 2012 ο Mike είναι πιο ήρεμος και πιο χαρούμενος. Μόνιμα στην κατοχή του έχει ένα MacBook Pro, ένα iPhone 4s, ένα iPhone 5 καθώς και ένα iPad. H Αpple και το οικοσύστημα της όπως ο ίδιος με χαρά λέει του έλυσαν τα χέρια και του αφαίρεσαν πολλούς από τους πονοκεφάλους που είχε.

  Viber Επιδιορθώσεις στην ευπάθεια των κρυπτογραφημένων εικόνων

Λάτρεις πραγματικός του iCloud και της ικανότητας που έχουν οι Apple συσκευές του να συγχρονίζουν το περιεχόμενο τους δηλώνει πως η Apple τον βοήθησε τόσο αυτόν όσο και χιλιάδες άλλους ανθρώπους που κάνουν παροιμία ή ίδια δουλειά με αυτόν να μετατρέπουν στην κυριολεξία τον οποιοδήποτε χώρο που επισκέπτονται σε ψηφιακό τους γραφείο.

Ναι είναι και κάτοχος Android συσκευών αλλά δεν τις χρησιμοποιεί τόσο συχνά! Οι εφαρμογές και γενικότερα το App Store της Apple αυτή την στιγμή δεν έχει ανταγωνισμό και δεν το αλλάζει με τίποτα!

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


6  +  1  =