Η Huawei αγοράζει τσιπ αυτοκινήτων από τις ΗΠΑ προκαλώντας αντιδράσεις

Αμερικανοί αξιωματούχοι ενέκριναν αιτήσεις αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών , για να αγοράσει εξαρτήματα αυτοκινήτων.

5afce799f9153439488a40d4a75f477c

Η Huawei, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, εμποδίζεται από τους εμπορικούς περιορισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση Trump στην πώληση τσιπ και άλλων εξαρτημάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται σε συστήματα δικτύου και σε smartphones. Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ενισχύσει τη σκληρή γραμμή για τις εξαγωγές προς την Huawei, αρνούμενη τις άδειες πώλησης τσιπ στην εταιρεία για χρήση σε συσκευές με 5g.

Φαίνεται όμως ότι η εγχώρια αγορά και οι κατασκευαστές chips είχαν άλλες προσδοκίες, και πίεσαν την αμερικάνικη κυβέρνηση να βάλει νερό στο κρασί της, μετά από απώλειες εισόδων εδώ και δύο χρόνια.

Ερωτηθείς για τις άδειες αυτοκινήτων, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει με συνέπεια τις πολιτικές αδειοδότησης “για να περιορίσει την πρόσβαση της Huawei σε προϊόντα, λογισμικό ή τεχνολογία για δραστηριότητες που θα μπορούσαν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και τα συμφέροντα της εξωτερικής πολιτικής”.

Το Υπουργείο Εμπορίου απαγορεύεται να αποκαλύπτει εγκρίσεις ή αρνήσεις άδειας, πρόσθεσε το συγκεκριμένο άτομο.

Εκπρόσωπος της Huawei αρνήθηκε να σχολιάσει τις άδειες χρήσης, αλλά είπε: “Δραστηριοποιούμαστε ως νέος πάροχος εξαρτημάτων για έξυπνα συνδεδεμένα οχήματα και στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να κατασκευάσουν καλύτερα οχήματα”.

Αναφερόμενοι σε απειλές για τα συμφέροντα της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής, οι ΗΠΑ έχουν κάνει πολλά για να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των βασικών επιχειρήσεων της Huawei, που σχετίζονται με τις επικοινωνίες.

Μετά την τοποθέτηση της Huawei στη μαύρη λίστα των εμπορικών συναλλαγών του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ το 2019, η οποία απαγόρευσε τις πωλήσεις αμερικανικών προϊόντων και τεχνολογίας στην εταιρεία χωρίς ειδικές άδειες, οι ΗΠΑ πέρυσι αύξησαν τους περιορισμούς για να περιορίσουν την πώληση τσιπ που κατασκευάζονται στο εξωτερικό με αμερικανικό εξοπλισμό. Έκανε επίσης εκστρατεία για να εξαναγκάσει τους συμμάχους να αποκλείσουν τη Huawei από τα δίκτυα τους 5G λόγω κατασκοπείας. Η Huawei αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Huawei

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).