Huawei: οι μυστικές υπηρεσίες εξηγούν το ban

Υπήρξε “μια δραματική κλιμάκωση της κινεζικής ς σε αμερικανικό έδαφος την τελευταία δεκαετία”, δήλωσαν στο πηγές από την κοινότητα της αντικατασκοπείας των ΗΠΑ αυτό το Σαββατοκύριακο.

huawei


Αποκάλυψαν και μερικά αρκετά ενδιαφέροντα παραδείγματα.έχουν αποκαλυφθεί. Για παράδειγμα, το 2017 η κυβέρνηση της Κίνας προσφέρθηκε να οικοδομήσει ένα περίπτερο 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουάσιγκτον DC μια περίτεχνη παγόδα 22 μέτρων. Οι αξιωματούχοι της αντικατασκοπείας των ΗΠΑ συνειδητοποίησαν ότι η τοποθεσία της – δύο μίλια από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ – φαινόταν “στρατηγικά τοποθετημένη σε ένα από τα υψηλότερα σημεία στην Ουάσιγκτον… ένα τέλειο σημείο για συλλογή πληροφοριών σημάτων”.

Ανησυχητικό ήταν επίσης ότι Κινέζοι αξιωματούχοι ήθελαν να κατασκευάσουν την παγόδα με υλικά που θα έστελναν στις ΗΠΑ σε διπλωματικούς σάκους, τους οποίους οι τελωνειακοί των ΗΠΑ απαγορεύεται να ελέγξουν. Φυσικά οι Ομοσπονδιακοί απαγόρευσαν το project πριν ξεκινήσει η κατασκευή…

Τουλάχιστον από το 2017, ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι διερευνούσαν τις Κινέζικες αγορές γης κοντά σε κρίσιμες υποδομές, και έκλεισαν ένα υψηλού προφίλ περιφερειακό προξενείο που πιστεύεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι ήταν εστία Κινέζων κατασκόπων με ξεκάθαρες προσπάθειες εγκατάστασης συσκευών ακρόασης κοντά σε ευαίσθητες στρατιωτικές και κυβερνητικές εγκαταστάσεις.

Μεταξύ των πιο ανησυχητικών πραγμάτων που αποκάλυψε το αφορά τον εξοπλισμό της πάνω σε πύργους κινητής τηλεφωνίας κοντά σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην αγροτική Midwest.

Σύμφωνα με πολλές πηγές που γνωρίζουν το θέμα, το FBI διαπίστωσε ότι ο εξοπλισμός ήταν ικανός να συλλάβει και να διακόψει τις εξαιρετικά περιορισμένες επικοινωνίες του Υπουργείου Άμυνας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που χρησιμοποιούνται από τη Στρατηγική Διοίκηση των ΗΠΑ, η οποία επιβλέπει τα πυρηνικά όπλα της χώρας.

Δεν είναι σαφές εάν η κοινότητα πληροφοριών προσδιόρισε εάν όντως υποκλάπηκαν δεδομένα και στάλθηκαν στο Πεκίνο από αυτούς τους πύργους. Πηγές που γνωρίζουν το θέμα λένε ότι από τεχνική άποψη, είναι απίστευτα δύσκολο να αποδειχθεί ότι ένα πακέτο δεδομένων κλάπηκε και στάλθηκε στο εξωτερικό.

Η κινεζική κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια κατασκοπείας στις ΗΠΑ, αλλά πηγές που γνωρίζουν το θέμα ανέφεραν στο CNN ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο εξοπλισμός της Huawei έχει τη δυνατότητα να παρεμποδίζει όχι μόνο την εμπορική κίνηση κινητής τηλεφωνίας αλλά και τα εξαιρετικά περιορισμένα ραδιοκύματα που χρησιμοποιούνται από τον στρατό. Μπορούν επίσης να διαταράσσουν τις κρίσιμες επικοινωνίες της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ, δίνοντας στην κινεζική κυβέρνηση ένα πιθανό backdoor στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Αμερικής.

Καθώς ο εξοπλισμός της Huawei άρχισε να πολλαπλασιάζεται κοντά σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, οι ομοσπονδιακοί ερευνητές άρχισαν να το προσέχουν, σύμφωνα με το CNN.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό ήταν ότι η Huawei πουλούσε πολύ φθηνό εξοπλισμό σε επαρχιακούς παρόχους που σε πολλές περιπτώσεις φαινόταν ασύμφορες για την εταιρεία. Όμως έτσι τοποθετούσαν τον εξοπλισμό τους κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

huawei,fbi,cnn,κατασκοπεία

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).