Η NVIDIA κυκλοφόρησε ενημέρωση ασφαλείας για τα GeForce drivers

Nvidia-Geforce

Είναι σπάνιο φαινόμενο να παίρνει ενημέρωση ασφαλείας ένας οδηγός κάρτας γραφικών, αλλά σε αυτή ακριβώς τη λύση προχώρησε η NVIDIA το Σάββατο. Η εταιρεία κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση για τα GeForce-based drivers για να διορθώσει ένα exploit που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κακόβουλους σκοπούς.

Τα drivers, έχουν αριθμό έκδοσης 310,90 και είναι διαθέσιμα για download στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Στις σημειώσεις τις εταιρίας δεν αναφέρετε πουθενά  ότι οι οδηγοί ενημερωθήκαν για να διορθώσουν το exploit που ανακαλύφθηκε από έναν ερευνητή στο Ηνωμένο Βασίλειο και το παρουσίασε την ημέρα των Χριστουγέννων, αναφέρει το neowin.

Η τρύπα ασφαλείας, θα μπορούσε να επιτρέψει στους hackers οι οποίοι έχουν την IP ή το domain του θύματος να αποκτήσουν πρόσβαση διαχειριστή σε οποιονδήποτε υπολογιστή έχει την παλιά έκδοση της υπηρεσίας Display Driver. Αυτή η νέα ενημερωμένη έκδοση έχει περάσει από την υπηρεσία πιστοποίησης της Microsoft, έτσι είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι μια έκδοση beta που σχεδιάστηκε για να κλείσει προσωρινά την τρύπα, αλλά μια επίσημη έκδοση του προγράμματος οδήγησης.

  CERT στη Microsoft: Μην σταματήσετε το EMET

Εκτός από τον καθορισμό του exploit, η νέα έκδοση 310,90 περιέχει επίσης μια σειρά από βελτιώσεις στην απόδοση για πολλά παιχνίδια PC, συμπεριλαμβανομένου και του Call of Duty: Black Ops 2 και Assassin Creed III.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


10  +    =  20