iWatch graphic

Φανταζόμαστε το πως θα ήταν ένα iWatch με κυρτή γυάλινη οθόνη [Concepts]

iWatch-graphic

iTV, iRadio και τώρα . Οι φήμες για την Apple δεν σταματάνε ποτέ, ενώ οι πιο πρόσφατες θέλουν την εταιρεία του Cupertino να δουλεύει πάνω σε ένα προϊόν το οποίο θα φοριέται και έχει ονομαστεί “iWatch”. Για τη συσκευή δεν γνωρίζουμε ακόμη σχεδόν τίποτα, ωστόσο οι φήμες τη θέλουν να έχει κυρτή γυάλινη οθόνη.

Από τότε που οι φήμες για το iWatch αναζωπύρωσαν ξανά, πολλοί άρχισαν να αναρωτιούνται το πως θα μοιάζει μια τέτοια συσκευή και το πως θα δουλεύει.

Το παραπάνω έρχεται από το The Guardian. Αν και το του iWatch δεν είναι πολύ όμορφο, το concept έχει όλα τα χαρακτηριστικά τα οποία φημολογούνται ότι θα υπάρχουν, Siri, κυρτή γυάλινη οθόνη, τρόπο για να παρακολουθεί την υγειά και συνδεσιμότητα με τις iOS συσκευές, ενώ προσθέτουν και τη πιθανότητα να υπάρχει ένα χαμηλής ενεργείας το οποίο θα φορτίζει ασύρματα το ρολόι και θα γίνει σε συνεργασία με την Intel.

Το άρθρο τους για το iWatch έχει αρκετές σωστές παρατηρήσεις, οι οποίες βοηθούν στο να δημιουργήσουμε μια εικόνα για το πως θα είναι το μέλλον των smartwatch. Για παράδειγμα, το FuelBand της Nike είναι πολύ γνωστό για το σύστημα παρακολούθησης υγείας που έχει, και ο CEO της Apple, Tim Cook, είναι μέλος τους συμβουλίου της Nike, οπότε το να υπάρξει και μια αντίστοιχη τεχνολογία στο iWatch δεν είναι καθόλου απίθανο.

Επιπλέον, το The New York Times υποστηρίζει την ιδέα ότι η Apple θα κυκλοφόρησε ένα iWatch, διότι σε αντίθεση με τα hi-tech γυαλιά της Google που είναι μια πιο sci-fi προσέγγιση της τεχνολογίας που θα φοριέται, το να φοράει κάποιος μια εξελιγμένη συσκευή στο χέρι τους είναι πολύ πιο φυσιολογικό. Οι άνθρωποι πάντα φορούσαν ψηφιακά ρολόγια και μετρητές υγείας, όποτε είναι πολύ πιο εύκολο να φορέσει κάποιος και ένα smartwatch.

  2017 η χρονιά του Linux στα Windows Desktop

iwatch1

Άλλο ένα concept, αυτή τη φορά από τον Esben Oxholm, το οποίο φαίνεται αρκετά πιο όμορφο. Έχει ένα σκληρό και ελαφρύ μεταλλικό λουρί με ματ χρώμα, ενώ φυσικά δεν λείπει η κυρτή γυάλινη οθόνη. Το εσωτερικό του είναι από λάστιχο ώστε να κρατιέται σταθερό στο χέρι και να μην γλιστράει.

Παλιότερα concept που κυκλοφόρησαν ήταν αρκετά όμορφα, ωστόσο δεν χρησιμοποιούσαν τη κυρτή γυάλινη οθόνη γιαυτό και το όλο design ήταν αρκετά διαφορετικό. Το παραπάνω, από τον Oxholm, είναι μέχρι στιγμής ότι πιο ακριβής έχουμε δει μέχρι τώρα.

iwatch2

Μερικά από τα καλύτερα άρθρα σχετικά με το iWatch έρχονται από πρώην στελέχη της Apple. Ο ιδρυτής του Human Interface Group της Apple, Bruce Tognazzini, έδωσε αρκετά καλά στοιχεία για το πως θα μπορούσε το iWatch να είναι:

Όποιες και αν είναι οι δυνατότητες του iWatch θα μπορείτε εσείς να τις χειριστείτε (μέσω του iPhone και του Siri) “Βάλε χρονόμετρο για 22 λεπτά” , “Ξύπνησε με στις 6:45″ , ενώ ότι πληροφορία μπορεί να σας δώσει, θα μπορείτε να την εμφανίσετε απλά ρωτώντας, “Σε πόση ώρα είναι η πτήση μου;” , “Τι καιρό έχει τώρα;”

Φυσικά θα μπορείτε να το χειριστείτε πατώντας και πάνω στην οθόνη, ωστόσο το Siri θα αναλαμβάνει να κάνει τις πιο περίπλοκες διεργασίες.

Ένα άλλο πρώην στέλεχος της Apple, ο οποίος δούλευε για εκείνη την δεκαετία του 90′, ανέλυσε το πως ένα iWatch θα ταίριαζε στο επιχειρησιακό μοντέλο της Apple:

Είναι δύσκολο να φανταστώ ότι η Apple θα ενσωματώσει απλός ένα εξάρτημα στο iPod. Οι πωλήσεις των iPod μειώνονται συνεχώς, όποτε ένα iPod ως iWatch σίγουρα θα τους έδινε μια ώθηση, αλλά είναι δύσκολο να πιστέψω ότι “100 άνθρωποι” θα δούλευαν πάνω σε ένα project το οποίο θα ήταν απλός ένα εξάρτημα στο iPod. Και αν όντως η Apple δουλεύει πάνω σε ένα ξεχωριστό iWatch, το οποίο θα είναι ένας ακόμη πιο “προσωπικός” υπολογιστής, τότε υπάρχουν πολλά ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν. Πως θα είναι το User Interface, τι sensors θα έχει, ποια του iOS θα χρησιμοποιεί, τι καινούργιες θα δημιουργηθούν για αυτό, ποια θα είναι η συνδεσιμότητα του με τις άλλες iσυσκευές και φυσικά ποια θα είναι η τιμή του.

Με τόσα που έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο καιρό για το iWatch πλέον πιστεύουμε ότι η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε είναι, όχι “αν” θα κυκλοφορήσει η Apple μια τέτοια συσκευή, αλλά “πότε;” Καμία από τις φήμες μέχρι στιγμής δεν λέει ότι έχει μπει σε παραγωγή ή ότι θα μπει φέτος. Με τα Google Glasses να κυκλοφορούν το 2014, το iWatch της Apple μάλλον θα πάρει μερικά χρονιά ακόμα.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


2  +  4  =