hands robot

Οι περισσότεροι “άνθρωποι” που διαβάζουν αυτό το άρθρο δεν είναι άνθρωποι

Ενώ διαβάζετε αυτό το άρθρο, καλό θα ήταν να γνωρίζετε, ότι δεν είστε οι μόνοι/ες που βρίσκονται σε αυτή τη σελίδα. Μαζί σας διαβάζουν και αρκετά “” και σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας του διαδικτύου Incapsula ο αριθμός του είναι πολύ μεγάλος.

hands robot

Μια μελέτη που διεξήχθη από την Incapsula, αναφέρει ότι η κίνηση στο διαδίκτυο που προέρχεται από τους ανθρώπους φτάνει μόνο το 38,5% του συνόλου της κυκλοφορίας του Διαδικτύου. Με άλλα λόγια, το 61,5%, ή σχεδόν τα δύο τρίτα, του συνόλου των επισκέψεων στο web γίνονται από Internet bots, ένα όνομα που δίνεται σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών λογισμικού που κυκλοφορούν και αλληλεπιδρούν με το διαδίκτυο για λογαριασμό των ανθρώπων ιδιοκτήτων τους.

Ίσως η είδηση ​​ακούγεται σαν ένα σενάριο του Hollywood, αλλά μάλλον δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Λίγο περισσότερο από τη μισή μη-ανθρώπινη κίνηση στο διαδίκτυο μπορεί να αποδοθεί σε “καλά bots”, τα οποία, μεταξύ άλλων, καταγράφουν τις σελίδες τις αποθηκεύει και γενικά ταξινομεί το Internet καθιστώντας ευκολότερη την πλοήγηση και την αναζήτηση.

  ScreenRec δωρεάν καταγραφή της οθόνης σας

Η εταιρεία Incapsula αναφέρει ότι το υπόλοιπο 30,5% μη ανθρώπινης κυκλοφορίας στον Ιστό προέρχεται από τα λεγόμενα “κακή bots.” Αυτά είναι  υπεύθυνα για όλα τα κακά που συβαίνουν, στέλνουν , κλέβουν δεδομένα και διαδίδουν κακόβουλα προγράμματα.

Ένα τέτοιο bot, παρουσιάστηκε από ένα άρθρο του Wired νωρίτερα αυτό το μήνα και όπως αναφέρεται, μπορεί να μολύνει υπολογιστές για να δημιουργήσει ψεύτικες προβολές σελίδων (ψεύτικα κλικς) που μπορούν στη συνέχεια να πωληθούν για διαφήμιση. Το λογισμικό είναι τόσο εξελιγμένο ώστε περιέχει το δικό του μηχανισμό -virus που μπορεί να αφαιρέσει και να καταστρέψει ανταγωνιστικά malware.

Τα στοιχεία της έρευνας της Incapsula βασίζονται σε στοιχεία που συλλέχθηκαν τις τελευταίες 90 ημέρες από 20.000 ιστοσελίδες των πελατών της. Η ομάδα καταμέτρησε 1,45 δισεκατομμύρια επισκέψεις bot από 249 διαφορετικές χώρες .

Σύμφωνα με τον Dr. Ian Brown του Κέντρου Ασφαλείας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης , θα πρέπει να προσεγγίσουμε αυτά τα δεδομένα με κάποιο σκεπτικισμό, καθώς οι πλάτες της Incapsula μπορεί να δίνουν ή να μην δίνουν στοιχεία που είναι αντιπροσωπευτικά με το ευρύτερο web”, αναφέρει η Huffington Post.

  Wireshark 3.6.8 stable: αναλυτής πρωτοκόλλων δικτύου

“Τα δεδομένα τους είναι ασαφή , δεδομένου ότι προσπαθούν να μετρήσουν κακόβουλες επισκέψεις σε ιστοσελίδες όπου εξ ορισμού αρκετοί από τους επισκέπτες προσπαθούν να αποκρύψουν την IP τους,” δήλωσε ο Brown στο BBC.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


86  +    =  91