Insecam : Παρακολουθείστε ευάλωτες κάμερες στην Ελλάδα

Η ιστοσελίδα Insecam χακάρει για εσάς ευάλωτες κάμερες από όλο τον κόσμο, και από την Ελλάδα, και σας τις παρουσιάζει για να μην κάθεστε και ταλαιπωριέστε.

web,camera,shodan,insecam,security

Δεν φτάνει που όχι μόνο εμείς, αλλά όλος ο τεχνικός κόσμος φωνάζει να μην τε τους αρχικούς ς στις σας, γιατί είναι εύκολο να παραβιαστούν, υπάρχει και ιστοσελίδα που το κάνει για εσάς και μάλιστα με αρκετά επεξηγηματικό τρόπο. Ο λόγος? Για την ιστοσελίδα Insecam.

Δεν υπάρχει πιο απλοϊκό στην σκέψη (για να την το πούμε αλλιώς) από το να συνδέετε στο διαδίκτυο μία βιντεοκάμερα αφήνοντας και χρησιμοποιώντας τον default password της. Ότι μάρκα και να είναι αυτή. Έχουμε τονίσει ότι με την online υπηρεσία του Shodan μπορείτε με μία μικρή τεχνική γνώση και αρκετή υπομονή να ανακαλύψετε μία τεράστια λίστα τέτοιων ευάλωτων καμερών.

Και μάλιστα που είναι τοποθετημένες σε ευαίσθητα σημεία, όπως κρεβατοκάμαρες, σαλόνια οικιών ή δημόσια καταστήματα, ταμεία, bar, ξενοδοχεία κλπ. Και ενώ μία τέτοια κάμερα τοποθετήθηκε για την ασφάλεια μίας οικίας ή μίας ς, δίνεται το δικαίωμα εκτός από τους κουτσομπόλιδες να σας παρακολουθούν και οι κλέφτες και να γνωρίζουν τις κινήσεις σας.

Για λίγα κλικς λοιπόν, η ιστοσελίδα Insecam.org έψαξε για εσάς και σας παρουσιάζει ευάλωτες κάμερες online. Και μάλιστα χωρισμένες, ανά μάρκα κάμερας, ανά είδους οικίας ή ανά χώρα.

Για την Ελλάδα που το ελέγξαμε, είδαμε ότι εκτός της online αναμετάδοσης των καμερών, σας δίνει και την τοποθεσία, αλλά και την IP / θύρα με live . Έτσι, για να μην κουράζεστε να ψάχνετε. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα τα πράγματα ήταν τόσο προφανή, που φτάσαμε μέχρι και στο λογαριασμό Facebook του θύματος (πόσα άλλωστε καταστήματα δερμάτινων ειδών υπάρχουν στο χωριό Λητή στην Βόρεια Ελλάδα;).

Επειδή όλο αυτό στέκεται νομικά στην κόψη του ξυραφιού και μας έκανε εντύπωση, η ιστοσελίδα στην αρχική της σελίδα εξηγεί ότι “θεωρεί” την ύπαρξη των default κωδικών ως ότι ο ιδιοκτήτης επιθυμεί η κάμερα να είναι δημόσια (όχι, πως έχουν και άδικο κατά κάποιο τρόπο). Διαβάζουμε σχετικά:

– Μόνο φιλτραρισμένες κάμερες είναι πλέον διαθέσιμες. Με αυτόν τον τρόπο καμία από τις κάμερες στο Insecam δεν εισβάλλει στην ιδιωτική ζωή κανενός.
– Οποιαδήποτε ιδιωτική ή ανήθικη κάμερα θα αφαιρεθεί αμέσως μετά από καταγγελία μέσω . Δώστε έναν άμεσο σύνδεσμο για να διευκολύνετε την άμεση αφαίρεση της κάμερας.
– Εάν δεν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω , μπορείτε να αφαιρέσετε την κάμερά σας από την Insecam. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ορίσετε τον κωδικό ς της κάμεράς σας.

Με λίγα λόγια λένε ότι αφού δεν βάζετε κάποιο δικό σας προσωπικό κωδικό και αφήνετε τον αρχικό που είναι γνωστός και δημόσιος, τότε η κάμερα είναι δημόσια !!!!

Είμαστε για κλάματα. Και μην νομίζετε ότι δεν σας επηρεάζουν όλα αυτά. Όταν πηγαίνετε να ψωνίσετε σε ένα κατάστημα ξέρετε πόσοι σας χαζεύουν?

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

web,camera,shodan,insecam,security

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).