Ευπάθεια στα chips της Intel: ενδέχεται να επηρεάζονται AMD και ARM

Η είδηση ​για ένα ελάττωμα ασφαλείας που υπάρχει στα chips της Intel κυκλοφόρησε χθες. Το κενό στην ασφάλεια θα μπορούσε να αφήσει ευάλωτα εκατομμύρια υπολογιστές, αλλά θα μπορούσε να είναι ένα ελάττωμα που επηρεάζει και άλλες εταιρείες εκτός της Intel.

Αρχικά εντοπίστηκε από το Register, σαν μια ευπάθεια kernel αφήνει υπολογιστές με επεξεργαστές Intel ευάλωτους σε hackers. Αν και υπάρχει μια πρώτη αποτύπωση της ευπάθειας και ένα πρώτο patch, η ιστοσελίδα Register αναφέρει ότι το συγκεκριμένο patch θα μπορούσε να επιβραδύνει τους υπολογιστές κατά 30%.Intel

Το ελάττωμα ενδέχεται να επιτρέπει σε κακόβουλα προγράμματα να διαβάζουν πληροφορίες σύνδεσης και κωδικούς πρόσβασης από “ασφαλή μέρη” της μνήμης του υπολογιστή. Όμως όπως φαίνεται, μπορεί να μην επηρεάζει μόνο τα εκατομμύρια υπολογιστών της εταιρείας Ιntel.

Μία δήλωση της Intel ανέφερε ότι η ευπάθεια δεν υπάρχει αποκλειστικά στα chips της εταιρείας. Φυσικά η Ιntel υπονοεί ότι και άλλοι chipmakers όπως η AMD και η ARM επηρεάζονται από την ευπάθεια, κάτι που σημαίνει ότι κινδυνεύουν πολλοί περισσότεροι υπολογιστές και smartphones.
Η AMD ισχυρίστηκε από την άλλη ότι για τον επεξεργαστή της Axios υπάρχει “σχεδόν μηδενικός κίνδυνος” για την συγκεκριμένη ευπάθεια, σύμφωνα με το TNW.

  Microsoft ATP ανίχνευση endpoint σε Linux

Η Ιntel ανέφερε επίσης ότι εργάζεται για μια λύση που δεν θα επιβραδύνει τους υπολογιστές, σύμφωνα με το Reuters. Φαίνεται να χρειάζεται πολύ δουλειά, καθώς απαιτείται η ανακατασκευή βασικών λειτουργιών των επεξεργαστών της εταιρείας.

Η Ιntel δήλωσε ότι είχε προγραμματίσει να αποκαλύψει το ελάττωμα την επόμενη εβδομάδα….

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

3 Comments

  1. Τι απ’ όλα αυτά είναι αλήθεια και τι ψέματα; Το πρόβλημα είναι πραγματικό; Μήπως είναι απλά πόλεμος μεταξύ εταιρειών; Ποιος ξέρει να μας πει με βεβαιότητα για το πρόβλημα; Πιάσε το αυγό και κούρευτω…..

    • Το πρόβλημα είναι πραγματικό, κυκλοφορούν ήδη ενημερώσεις. Φυσικά και ο πόλεμος μεταξύ των εταιρειών ισχύει…

  2. Κλασική intel προσπαθεί να ρίξει το δικό της πρόβλημα και στις άλλες πλατφόρμες για να μειώσει την ζημιά από την κακή δημοσιότητα και φυσικά καλώς κάνανε οι AMD και ARM που ενημέρωσαν ότι δεν επηρεάζονται από την ευπάθεια.
    Όλο πατάτες κάνει η Intel από πέρσι και με τον εκπρόσωπο τύπου να κάνει ακόμα περισσότερα λάθη που εξοργίζουν τους καταναλωτές των προϊόντων τους.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  20  =  21

Previous Story

Windows 10: Ισχύει ακόμα η προσφορά δωρεάν αναβάθμισης

Next Story

Ubuntu Touch εύκολη εγκατάσταση σε συσκευές Android