Ιός κλειδώνει την οθόνη του υπολογιστή σας και απαιτεί να συμμετάσχετε σε έρευνα – προσφορά

Cybercriminals-Combine-Ransomware-With-Survey-Offers-to-Make-a-Profit-2
Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου συχνά έχουν χρησιμοποιήσει ransomware για να κλειδώσουν τις οθόνες των υπολογιστών των θυμάτων τους και να τους αναγκάζουν να πληρώσουν ένα “πρόστιμο” , αν θέλουν να ξεκλειδωθούν. Επίσης, συχνά επικαλούται έρευνες , ή εξαπλώση μέσω του Facebook , για να κερδίσουν χρήματα μέσω των θυγατρικών των προγραμμάτων.

Ωστόσο, μέχρι τώρα, ποτέ δεν συνδυάζονται δύο κακόβουλες μεθόδοι. Οι  GFI Labs ειδικοί ενημερώνουν ότι το τελευταίο ransomware κλειδώνει τις οθόνες των χρηστών του Διαδικτύου, αλλά δεν τους προτάσει να πληρώσουν λύτρα και δεν τους κατηγορούν από τη λήψη παράνομου περιεχομένου. Αντ ‘αυτού, τους λέει να ολοκληρώσουν μια έρευνα για να ξεκλειδώσουν τη συσκευή.

“Αυτή η σελίδα θα ξεκλειδωθεί και αμέσως θα αποκατασταθεί η κανονική πρόσβαση μετά από τη συμμετοχή σας σε μια προσφορά παρακάτω. Παρακαλούμε να χρησιμοποιήστε έγκυρες πληροφορίες. Η επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας είναι κλειδωμένη. Συμπληρώστε μια προσφορά πιό κάτω για να ξεκλειδώσετε την επιφάνεια εργασίας σας,”  αναγράφει η προειδοποίηση που εμφανίζεται στην οθόνη.

Με βάση την τοποθεσία τους, τα θύματα καλούνται να ολοκληρώσουν διάφορες έρευνες. Επίσης υποσχέται όλα τα είδη των βραβείων σε αντάλλαγμα για μερικά κλικ, αλλά, όπως πάντα, κανείς δεν κερδίζει τίποτα, εκτός από τους απατεώνες.

Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό;

Πρώτα απ ‘όλα, αν έχετε μια αξιοπρεπή λύση antivirus, θα πιθανό να ανιχνεύσει την απειλή – που μεταμφιέζεται ως ένα αρχείο που ονομάζεται svchost.exe – πριν μπορεσεί να προκαλέσει οποιαδήποτε ζημιά. Ωστόσο, αν το κακόβουλο λογισμικό καταφέρει να κλειδώσετε την οθόνη σας, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτό. Είναι ενδιαφέρον ότι ο συγγραφέας του κακόβουλου λογισμικού  ξέχασε να διασφαλιστεί ότι σε μία κλειδωμένη  οθόνη  τα θύματα έχουν το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση έργο του διαχειριστή του λειτουργικού συστήματος πατώντας το συνδυασμό πλήκτρων CTRL + ALT + DEL . Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε το έργο του διαχειριστή, να επιλέξτε το διαδικασία που ονομάζεται “Locker,” και πατήστε το κουμπί “Τέλος εργασίας”. Αυτό θα πρέπει να ξεκλειδώσει τον υπολογιστή. Ενώ αυτή είναι μια αρκετά αβλαβή απειλή, άλλα κομμάτια της ransomware είναι πολύ πιο επικίνδυνα. Για το λόγο αυτό οι χρήστες πάντα συνιστάται να αποφεύγονται την εκτέλεση ύποπτων αρχείων και πάντα εξασφαλίζουν ότι οι μηχανές τους προστατεύονται από antivirus.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news