Οι χρήστες του Instagram για iPhone είναι ευάλωτοι στους χάκερ

Ένας ειδικός στα θέματα ασφαλείας του ίντερνετ, ο Carlos Reventlov, πρόσφατα ανακάλυψε μια ευπάθεια στην εφαρμογή για και touch. Η ευπάθεια επιτρέπει στους χάκερ να πάρουν παράνομη πρόσβαση στον λογαριασμό του χρήστη και να κάνουν ότι αλλαγές θέλουν χωρίς την συγκατάθεση του, όπως για παράδειγμα να αλλάξουν ή να σβήσουν φωτογραφίες του.

instagram-iphone

Η ευπάθεια ανακαλύφθηκε στις 11 Νοεμβρίου του και ενώ το Instagram έχει ενημερωθεί, ακόμα δεν έχει κάνει κάτι για να την διορθώσει.

Ο Reventlov έκανε δοκιμές σε δυο διαφορετικά iPhone 4, τα οποία είχαν εγκατεστημένο το 6, και είδε ότι ενώ το να κάνει κάποιος log in στο προφίλ, να επεξεργαστεί ή να ανεβάσει φωτογραφίες γίνεται μέσω ασφαλούς καναλιού, υπάρχουν άλλες διεργασίες οι οποίες γίνονται μέσω χωρίς να υπάρχει κάποια ασφάλεια κάνοντας έτσι τον χρήστη του Instagram ευάλωτο σε επίθεση από χάκερ που βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο.

Επιπρόσθετα ο Reventlov είπε ότι πολλές εφαρμογές για iPhone είναι ευάλωτες σε τέτοια θέματα, ωστόσο δεν είναι όλες του τόσο διαδεδομένες όσο το Instagram.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).