Ιράν: αποθήκευση δεδομένων μόνο σε τοπικούς servers

: δεδομένα μόνο σε δικούς μας … Πέρυσι, το Ιράν μπλόκαρε την χρήση της εφαρμογής Telegram και πολλά άλλα κοινωνικά δίκτυα όταν οι διαχειριστές τους αρνήθηκαν να βοηθήσουν τις ιρανικές αρχές να κατασκοπεύουν τους πολίτες της χώρας.

Όπως φαίνεται η ιρανική κυβέρνηση θέλει αυστηρότερους ελέγχους σε όλες τις εφαρμογές μηνυμάτων και των που λειτουργούν στη χώρα, και προσπαθεί να δώσει στις αρχές μια ευρύτερη δυνατότητα παρακολούθησης; και λογοκρισίας των πολιτών της. iran servers

Έτσι όλες οι εφαρμογές μηνυμάτων και social media που λειτουργούν στο Ιράν έχουν περιθώριο ενός έτους για να προχωρήσουν “τα δεδομένα δραστηριοτήτων” που συνδέονται με Ιρανούς πολίτες σε servers στο Ιράν, σύμφωνα με το Reuters.

Προκειμένου να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς, οι εταιρείες θα πρέπει να δημιουργήσουν κέντρα δεδομένων εντός του Ιράν μέσα σε ένα χρόνο, και οι εφαρμογές τους μπορεί να χάσουν ένα μεγάλο αριθμό χρηστών με την αποθήκευση των δεδομένων σε servers του Ιράν.

Ωστόσο, η μεταφορά δεδομένων σε διακομιστές του Ιράν μπορεί να μην είναι αρκετή, καθώς μερικές από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες μηνυμάτων όπως η WhatsApp, το iMessage της , και το Telegram προσφέρουν end-to-end κρυπτογραφημένη επικοινωνία δηλαδή κανείς στο μεταξύ, δεν μπορεί να διαβάσει το περιεχόμενο των μηνυμάτων.

  Chrome 0day ενημερώστε άμεσα

Μόλις δύο εβδομάδες πριν οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν οκτώ γυναίκες για τη συμμετοχή στην προβολή φωτογραφιών modeling online κάτι που θεωρείται ότι παραβιάζει τον ισλαμικό νόμο. Οι γυναίκες δεν φορούσαν την υποχρεωτική μαντίλα, και έτσι η σελίδα τους στο Instagram έκλεισε, μαζί με τις σελίδες τους στο Facebook.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


4  +  1  =