Δικαίωμα για αποζημίωση εάν διακοπεί σύνδεση στο Διαδίκτυο

Το δικαίωμα να ζητήσουν αποζημίωση εάν τους διακοπεί η σύνδεση στο Διαδίκτυο αναγνωρίζει στους πολίτες το γερμανικό Ανώτατο Δικαστήριο, με το σκεπτικό ότι η πρόσβαση στο δικτυακό ιστό είναι «κεντρικής σημασίας» όχι μόνο για την οικονομική αλλά και για την προσωπική ζωή.

court

H Καρλσρούη δικαίωσε Βαυαρό που ζητούσε αποζημίωση από τον πάροχό του επειδή δεν είχε τηλεφωνική σύνδεση για δύο μήνες. Ο ενάγων είχε ήδη αποζημιωθεί από την εταιρεία επειδή δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο και το φαξ, αλλά όχι, όπως ζητούσε, για το Διαδίκτυο.

Ο Βαυαρός τότε στράφηκε στη Δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση 50 ευρώ για κάθε μέρα χωρίς σύνδεση. Το Συνταγματικό Δικαστήριο τον δικαίωσε, χαρακτηρίζοντας στην απόφασή «τη χρήση του Διαδικτύου οικονομικό αγαθό, η συνεχής διαθεσιμότητα του οποίου είναι κεντρικής σημασίας και στον προσωπικό τομέα».

Η αποζημίωση, πάντως, που του επιδικάστηκε ήταν σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη που ζητούσε. Η εταιρεία θα πρέπει να πληρώσει το ημερήσιο κόστος που θα είχε για τον καταναλωτή η σύνδεση στο Διαδίκτυο για δύο μήνες.

  22 ώρες χρειάζονται οι hackers για την αξιοποίηση ενός γεγονότος

Η υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Ζαμπίνε Λόιτχοϊσερ-Σνάρενμπεργκερ σχολίασε ότι η απόφαση ενισχύει το δικαίωμα των πολιτών στην κοινωνία της πληροφορίας, χαρακτηρίζοντας «αστικό δικαίωμα» την πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

in

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  33  =  37