google glass

Jay “saurik” Freeman: Θα γνωρίζω το υπόλοιπο της ζωής σας μέσα από τα Google Glass που φοράτε

Ένας smartphone hacker έχει δώσει αρκετές πειστικές αποδείξεις ότι η φουτουριστική computing συσκευή που είναι γνωστή σαν Google Glass μπορεί να τροποποιηθεί από καθένα με φυσική πρόσβαση κάτι το οποίο θα παρέχει στον σχεδόν πλήρη έλεγχο της συσκευής. Κάλεσε μάλιστα τους τεχνικούς της να βελτιώσουν την ασφάλεια των Google τα οποία επί του παρόντος είναι διαθέσιμα μόνο για τους προγραμματιστές, πριν γίνουν διαθέσιμα στο ευρύ κοινό.

Google-GlassΟι τεχνικοί της Google σχεδόν γνώριζαν (η τουλάχιστον το περίμεναν) ότι η συσκευή που μπορεί να καταγράψει συνομιλίες και εικόνες και τις διαβιβάζει στο Διαδικτύου, ήταν γραφτό να γίνει . Αλλά μέχρι τώρα, ήταν εύκολο για τους τελικούς χρήστες να γνωρίζουν πότε αυτά που βλέπουν και αυτά που ακούνε έχουν τροποποιηθεί. Αυτό που αλλάζει τον χάρτη όπως ανέφερε ο  Jay “saurik” σε μια συνέντευξη που έδωσε στο arstechnica είναι το ότι έχει διαμορφώσει έναν εναλλακτικό τρόπο για να πάρει σχεδόν απεριόριστο έλεγχο του “root”. Χρησιμοποιώντας ένα που ανακαλύφθηκε πριν από επτά μήνες για smartphones που τρέχουν . Του πήρε λιγότερο από πέντε λεπτά για να hackάρει τη νέα συσκευή. Μετά είναι αρκετά εύκολο για κάποιον να εγκαταστήσει ένα προσαρμοσμένο λειτουργικό σύστημα που παρακολουθεί σιωπηλά ό τι βλέπει και ότι ακούει η συσκευή.

  Χειραγώγηση της αναζήτησης απειλεί την δημοκρατία

Ο Freeman ανέφερε στο Ars σε μια τηλεφωνική συνέντευξη ότι τα Google Glass δεν διαθέτουν καν ένα ScreenLock, καθιστώντας πολύ εύκολο το να κάνει κάποιος αλλαγές στην συσκευή ακόμα και με πολύ σύντομη πρόσβαση.

[box style=”black warning rounded” ]”Τότε θα μπορούν να τροποποιήσουν κάθε  λογισμικό στη συσκευή σας. Μπορώ να το κάνω έτσι ώστε να γνωρίζω το υπόλοιπο της ζωής σας μέσα από τα
Google Glass.  Θα είμαι εκεί, θα έχω πρόσβαση στη φωτογραφική μηχανή σας, θα ακούω από το μικρόφωνο σας.”[/box] Η Google από τη μεριά της εξέδωσε μια δήλωση που ανέφερε: «Αναγνωρίζουμε τη σημασία της ασφάλειας της συσκευής  και πειραματιζόμαστε με λύσεις που θα κάνουν τα Glass ασφαλέστερα. Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα Glass δεν θα έχουν πρόσβαση στους Λογαριασμούς σας στην Google (ρυθμίσεις λογαριασμού κλπ). Η προσωπική ιστοσελίδα σας του MyGlass θα σας επιτρέπει να αλλάξετε το περιεχόμενο που βλέπετε στα γυαλία ή, αν τα χάσετε, να μπορείτε από μακριά να σβήσετε όλα σας τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή. ”
  Νέο hoax σας προστατεύει από τους hackers στο Facebook

Είναι καθησυχαστικό να γνωρίζουμε ότι τα Google Glass δεν δίνουν τη δυνατότητα να ελέγχουν στους λογαριασμούς της Google. Παρόλα αυτά, το σενάριο που ζωγράφισε ο Freeman είναι αρκετά ανησυχητικό. Προτείνει στους χρήστες που αφήνουν τη συσκευή τους κάπου μόνη της να μην είναι ποτέ σίγουροι για το ότι θα την βρουν όπως την άφησαν….

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  29  =  37