Προσοχή στα ψευτικά emails με προσφορά εργασίας

hoax

Σε περίπτωση που ψάχνετε εργασία στο διαδίκτυο, προσέξτε τα μηνύματα που διαφημίζουν  προσφορές της εταιρείας  Cruise . Οι ειδικοί έχουν εντοπίσει μια απάτη που έχει σχεδιαστεί για να ξεγελάσει τους χρήστες να παραδώσουν προσωπικά στοιχεία και χρήματα.

Τα μηνύματα αυτά, σύμφωνα με το Hoax Slayer, έχουν σαν τίτλο “Disney Cruise Line – προσφορά εργασίας» και περιέχουν κάτι σαν αυτό (σε Αγγλική γλώσσα):

“Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι αναζητούμε  υποψηφίους που θα συνεργαστούν με τη Disney Cruise Line [Αυστραλία] κάτω από τον Αριθμό Αναγνώρισης Εργασίας EU/DCL/00867-13. Η συνολική πρόσληψη θα είναι 205 υποψήφιοι. Ελάχιστες ηλικιακή απαίτηση 18 ετών και άνω.

Χρειαζόμαστε σοβαρές προτάσεις που έχουν την ικανότητα να εργαστούν σκληρά και θα πρέπει να συμφωνήσουν και να τηρούν τους κανόνες και τους κανονισμούς της εταιρείας. Η εργασία πάνω σε ένα πλοίο κρουαζιέρας απαιτεί πειθαρχία. Ο μισθός εξαρτάται από τη θέση που θα κάνετε αίτηση και από την εμπειρία σας. Ο μισθός κυμαίνεται γύρω στα 3.120 ΕΥΡΩ και άνω. ”

Τα δεν έχουν καμία σχέση με τη Disney Cruise Line . Όσοι ανταποκριθούν θα κληθούν να συμπληρώσουν ένα έντυπο αίτησης για μία θέση εργασίας με όλα τα προσωπικά τους στοιχεία.

  Τα Media υποστηρίζουν τον Julian Assange

Επιπλέον, οι απατεώνες, πίσω από τέτοιες απάτες εργασίας, συνήθως προσπαθούν να πείσουν τα θύματα να τους καταβάλουν τα τέλη εκ των προτέρων, που δήθεν απαιτούνται για πράγματα όπως η ασφάλιση και ο αστυνομικός έλεγχος.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι απατεώνες συνεχίζουν ζητώντας χρήματα έως ότου το θύμα να συνεργαστεί. Φυσικά, αναφέρουν ότι τα προκαταβαλόμενα τέλη θα επιστραφούν πλήρως.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμμία προσφορά εργασίας και τα θύματα είναι απίθανο να πάρουν ποτέ πίσω τα χρήματά τους. Αυτός είναι ο λόγος που συνιστάται να είστε υπερβολικά καχύποπτοι όταν πρόκειτε για προσφορές εργασίας που διαφημίζονται μέσω ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Νόμιμες εταιρείες ανακοινώνουν τις  προσφορές εργασίας τους σε εξειδικευμένες ιστοσελίδες ή σε δικούς τους επίσημους ιστότοπους.

Πάντα να ελέγχετε τη νομιμότητα της προσφορά εργασίας πριν απαντήσετε. Θα σας γλιτώσει από ένα σωρό προβλήματα.

Προς το παρόν δεν έχουμε δει, τουλάχιστον σε μεγάλη κλίμακα, αντίστοιχα Ελληνικά , όμως δεδομένης του μεγάλου ποσοστού ανεργίας στην Ελλάδα, δεν θα πρέπει να αποκλείουμε ότι θα εμφανιστούν και μάλιστα με πιθανή επιτυχία.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).