Δικηγόρος που αντιπροσωπεύει την οικογένεια του Steve Jobs είπε στην Γαλλική εφημερίδα, Le Monde, ότι βρέθηκε λύση μεταξύ αυτών και του σχεδιαστή του σκάφους Philippe Starck, με αποτέλεσμα το γιοτ να είναι πλέον ελεύθερο να φύγει από το λιμάνι στο οποίο ήταν αραγμένο στην Ολλανδία.
Το γιοτ κατασχέθηκε από δικηγόρους την προηγούμενη εβδομάδα στο Άμστερνταμ λόγο οικονομικού προβλήματος, στο οποίο ο Starck πίστευε ότι του χρωστάνε ακόμα 9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η οικογένεια του Jobs πίστευε ότι χρωστάει ακόμα 6 εκατομμύρια ευρώ. Η συμφωνία που έκλεισε τελικά μεταξύ του Starck και της οικογενείας του Steve Jobs είναι άγνωστη, ωστόσο, το πιο πιθανό είναι ο σχεδιαστής να μην πήρε όσα θα ήθελε.
Το σκάφος δημιουργήθηκε «πατώντας» πάνω στην αμοιβαία επιστημοσύνη που είχε ο Jobs με τον Starck, γιαυτό και το συμβόλαιο μεταξύ τους δεν ήταν πολύ αναλυτικό. Ο Jobs ξεκίνησε να σχεδιάζει το σκάφος, με το όνομα «Venus» , όταν γύρισε από κρουαζιέρα Ιταλία-Τουρκία.
Το super γιοτ εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο, είναι 80 μέτρα μακρύ, δημιουργημένο εξολοκλήρου από αλουμίνιο, με τεράστια γυάλινα παράθυρα και με αρκετούς 27″ iMac για τον έλεγχο του.
Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews