Κανόνες ασφαλείας για εργασία από το σπίτι

Όταν το προσωπικό της εταιρείας σας δουλεύει από το σπίτι, πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλοί παράγοντες ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι όταν ένας υπάλληλος χρησιμοποιεί τα δεδομένα μια εταιρίας από απόσταση, ο κίνδυνος αυξάνεται. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη για να μειώσετε αυτούς τους κινδύνους.

work from home best practices

Δώστε στους εργαζόμενους μια θεμελιώδη κατανόηση του όρου “

Στους ανθρώπους που εργάζονται από τα σπίτια τους πρέπει να δοθεί η απαραίτητη καθοδήγηση ασφαλείας. Για παράδειγμα, πώς να αποφύγετε τις απάτες spam, πώς να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια ένα δημόσιο Wi-Fi, πώς να βεβαιωθείτε ότι οι συνδέσεις Wi-Fi των σπιτιών τους είναι ασφαλείς, τις οποίες χρησιμοποιείτε για να ολοκληρώσετε τις εργασίες σας.

Οι προσπάθειες για παράκαμψη της ασφάλειας μέσω επιθέσεων ηλεκτρονικού ψαρέματος αναμένεται να αυξηθούν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προειδοποιούνται και να αποφεύγουν να ανοίγουν συνημμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από αγνώστους και τέλος η ανάπτυξη λογισμικού τρίτων θα πρέπει να περιορίζεται μόνο σε νόμιμα καταστήματα εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφώνων τους.

Ελέγξτε τους κωδικούς πρόσβασής σας

Οι κωδικοί πρόσβασης των εργαζομένων πρέπει να ελέγχονται από τον οργανισμό σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζητηθούν τα προσωπικά στοιχεία ενός ατόμου, αλλά σημαίνει ότι οι κωδικοί πρόσβασης που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση σε οποιεσδήποτε εταιρικές υπηρεσίες αλλάζουν και ερμηνεύονται σύμφωνα με αυστηρές πολιτικές ασφαλείας.

Πρέπει να καταστούν υποχρεωτικοί οι αλφαριθμητικοί κωδικοί πρόσβασης, η επαλήθευση δύο παραγόντων και η απαίτηση από τους υπαλλήλους σας να χρησιμοποιούν την ισχυρότερη δυνατή ασφάλεια σε όλα τα gadget τους.

Ενημερώστε το πρόγραμμά σας στην πιο πρόσφατη έκδοση

Πιέστε τους υπαλλήλους σας να ενημερώσουν τις εφαρμογές τους στην πιο πρόσφατη έκδοση που επιτρέπει το τρέχον σχέδιο ασφαλείας. (Ορισμένες επιχειρήσεις ακολουθούν το χρονοδιάγραμμα έκδοσης προϊόντων της Microsoft, αλλά η πλειοψηφία όχι.) Ενημερώστε το λογισμικό για όλες τις συσκευές σας.

  Οδηγός επιθέσεων MiTM με το Ettercap

Αποφύγετε τον αυτοσχεδιασμό

Οι εργαζόμενοι συχνά εργάζονται σε ομάδες, γεγονός που απαιτεί τη χρήση τεχνολογιών επικοινωνίας, όπως συστήματα ηλεκτρονικών μηνυμάτων και αίθουσες τηλεδιάσκεψης. Κάποιος μπορεί να έχει την τάση να επανα-εγκαταστήσει το λογισμικό αν αυτό δεν λειτουργεί σωστά, ή ακόμα και να χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο.

Ενδέχεται να εγκαταστήσετε ακούσια ένα πακέτο λογισμικού με προβλήματα ασφάλειας, επιτρέποντας σε μη εξουσιοδοτημένους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες της εταιρείας ή στα ιδιωτικά στοιχεία που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας.

Τα παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πρέπει να αποφεύγονται όσο το δυνατόν περισσότερο

Κατά καιρούς αποστέλλονται στους εργαζόμενους ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με επικίνδυνους συνδέσμους από κυβερνοεγκληματίες. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να φαίνεται ότι προέρχονται από την εταιρεία ή από συνεργάτες, ζητώντας σας να κάνετε κλικ σε μια αναφορά ή σε μια αναθεωρημένη εταιρική πολιτική.

Οι θύτες είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν spyware στο σύστημά σας εάν ανοίξετε το αρχείο ή πατήσετε στον συνδεδεμένο ιστότοπο που σας ανακατευθύνει.

Δημιουργήστε αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων εργασίας σας

Βεβαιωθείτε ότι έχουν δημιουργηθεί ασφαλείας για όλες τις κρίσιμες παρουσιάσεις της εργασίας της εταιρείας σας, στατιστικά, έγγραφα και αναλύσεις. Δεν θα θέλατε η μελέτη στην οποία δουλέψατε να χαθεί από μια επίθεση στον προσωπικό σας φορητό υπολογιστή. Η αποθήκευση αντιγράφων είναι η πιο ορθή αλλά και η πιο σημαντική επιλογή.

security,ασφάλεια

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).