Κλέφτης σπάει τις πόρτες του Apple Store αξίας 100.000 δολαρίων, για να κλέψει πράγματα αξίας 64.000 δολαρίων


apple-store-colorado

Ένα Apple Store στο Κολοράντο έγινε στόχος ληστείας νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Ο ληστής με τρεις πέτρες έσπασε τις χειροποίητες πόρτες του καταστήματος, αξίας 100.000 δολαρίων, και έκλεψε εμπορεύματα αξίας 64.000 δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου MacBook, iPad και iPhone.

Σύμφωνα με το ABC 7 News, κάποιοι από τους υπολογιστές που έκλεψε είχαν αξία πάνω από 2.000 δολάρια και μάλλον θα πουληθούν από το κλεφτή σε πολύ χαμηλότερη αξία.

Τα τελευταία χρόνια τα Apple Store έχουν γίνει δημοφιλή στόχοι για ληστείες. Η ζήτηση που υπάρχει για Mac και iOS συσκευές κάνει την πώληση τους στη μαύρη αγορά πολύ εύκολη, ενώ οι γυάλινες πόρτες των Apple Store σπάνε εύκολα και μπορεί σχεδόν ο οποιοσδήποτε να μπει και να κλέψει.

“Η Apple είναι σαν το χρυσάφι. Είναι εύκολο να πουλήσεις τα προϊόντα της” είπε ο Rick Levitt, πρόεδρος της Macintosh Computer iTech, ένα κατάστημα επισκευής Apple προϊόντων. “Έτσι όπως είναι η οικονομία, οι άνθρωποι χρειάζονται λεφτά, γιαυτό και κλέβουν τέτοια πράγματα”

Τον Ιανουάριο, ένοπλοι μασκοφόροι ληστές εισέβαλαν στο Apple Store στο Παρίσι, και έκλεψαν αντικείμενα αξίας 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Πριν από αυτό, είχε συλληφθεί ένας εργαζόμενος σε αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης διότι ήταν συνεργός στη ληστεία που έγινε και κλάπηκαν iPad mini αξίας 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Apple έχει κάνει εύκολο τον εντοπισμό των συσκευών, όταν αυτές ανοίξουν και ρυθμιστούν από το χρήστη, ωστόσο όταν βρίσκονται ακόμα μέσα στο κουτί τους και κλειστές, δεν μπορεί κανένας να τις εντοπίσει.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news