Κλιματική αλλαγή: πτώση ρεκόρ στην γραμμή μηδενικού βαθμού

Το ελβετικό MeteoSuisse ανέφερε άλλο ένα ρεκόρ καλοκαιρινής ζέστης τη Δευτέρα, όταν το μετεωρολογικό του μπαλόνι σκαρφάλωσε στα 17.400 πόδια ή 5.303.52 μέτρα, πριν φτάσει σε αυτό που αποκαλεί γραμμή μηδενικού βαθμού (zero-degree line).

thermometer

Η γραμμή μηδενικού βαθμού, που είναι το υψόμετρο στο οποίο η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν, θεωρείται βασικός μετεωρολογικός δείκτης, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, σημείωσε ρεκόρ το 2022.

“Το Payerne, [Ελβετία] αυτή τη νύχτα από τις 20 έως τις 21 Αυγούστου 2023 μέτρησε την ισοθερμική θερμοκρασία 0C στα 5.298 μέτρα, κάτι που αποτελεί ρεκόρ από την έναρξη των μετρήσεων το 1954”, ανέφερε η MeteoSuisse σε μια ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε ότι η γραμμή μηδενικού βαθμού “επηρεάζει τη βλάστηση, τη γραμμή του χιονιού και τον κύκλο του νερού, επομένως έχει σημαντικό αντίκτυπο στην διατροφή των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών”.

Η γραμμή μηδενικού βαθμού ήταν κατά μέσο όρο 8.432 πόδια από το 1991 έως το 2020, με ύψος που έφτανε περίπου τα 13.123 πόδια το καλοκαίρι.

“Η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή έχει προκαλέσει σημαντική αύξηση του υψόμετρου της γραμμής μηδενικού βαθμού σε κάθε εποχή”, αναφέρει η MeteoSuisse.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).