L0phtCrack 7 το επαγγελματικό brute forcing tool

Πέντε φορές πιο γρήγορο brute force με 4-core CPU; Ναι το νέο L0phtCrack 7 είναι τώρα 5 φορές πιο γρήγορο από ό, τι ήταν το L0phtCrack 6. Και αν έχετε ένα με AMD Radeon Pro Duo η επιτάχυνση είναι εκπληκτική μέχρι και 500 φορές πιο γρήγορη.

Το L0phtCrack κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από 19 χρόνια. Ένας πολύ δυνατός password που ανάγκασε τη Microsoft να κάνει βελτιώσεις στον τρόπο που αποθηκεύουν τα Windows τα των κωδικών πρόσβασης. l0phtcrack 7

Η Microsoft κατάργησε τελικά το αδύναμο hash κωδικών LANMAN και άρχισε να χρησιμοποιεί μόνο το ισχυρότερο NTLM το οποίο εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, οι αλγόριθμοι των passwords crackers και το των συστημάτων έχουν βελτιωθεί σημαντικά στα χρόνια που μεσολάβησαν.

Η νέα του L0phtCrack 7 καταδεικνύει ότι οι κωδικοί πρόσβασης των Windows μπορούν να σπάσουν πολύ πιο εύκολα σήμερα από ό, τι ήταν πριν από 18 χρόνια, όταν η Microsoft άρχισε να κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις ισχύος στους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης.

Σε έναν υπολογιστή του 1998 με II 400 MHz CPU, το πρωτότυπο L0phtCrack θα μπορούσε να σπάσει ένα κωδικό του Windows NT 8 χαρακτήρων (αλφαριθμητικό) μέσα σε 24 ώρες. Σε ένα μηχάνημα του 2016, με το L0phtCrack 7 μπορεί να σπάσει τον ίδιο κωδικό πρόσβασης που είναι αποθηκευμένος στην τελευταία έκδοση των Windows 10 μέσα σε 2 ώρες.

Οι κωδικοί πρόσβασης των Windows έχουν γίνει πολύ λιγότερο ασφαλείς με την πάροδο του χρόνου και είναι πολύ πιο εύκολα να σπάσουν από την εποχή των Windows NT.
Άλλα λειτουργικά συστήματα, όπως το Linux, προσφέρυν πολύ πιο ασφαλείς κατακερματισμούς κωδικών πρόσβασης, όπως το SHA-512.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).