Manjaro Linux 18.1.0 Θέλετε να αφήσετε τα Windows;

Η διανομή βασίζεται στο Arch Linux και ο στόχος της είναι να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για τους αρχάριους χρήστες του Linux.
Η εγκατάσταση του Manjaro είναι απλή και μπορεί να γίνει με δύο διαφορετικές εφαρμογές με γραφικό περιβάλλον αλλά και παραδοσιακά μέσα από το τερματικό.

Η διανομή θα εγκαταστήσει τα πάντα για εσάς, από drivers μέχρι και κάρτες γραφικών. Σας αφήνει δε το περιθώριο να αλλάξετε έκδοση kernel με το πάτημα ενός κουμπιού.

Manjaro

Γενικότερα το Manjaro Linux αξίζει της ς σας και αφήνει αρκετές υποσχέσεις για το μέλλον.

Ο μύθος που διαπιστώσαμε δουλεύοντας με την διανομή, είναι ότι τα rolling releases (κυλιόμενες διανομές) μπορούν να είναι σταθερές και να προσφέρουν αξιοπιστία.

Σήμερα λοιπόν η ομάδα του Manjaro Linux ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Manjaro Linux 18.1.0. Η νέα έκδοση περιλαμβάνει ένα γραφικό front-end για τη διαχείριση πακέτων Snap και Flatpak μέσω ενός υ που ονομάζεται “buah”.

Αυτή η έκδοση φέρνει επίσης και μια επιλογή εγκατάστασης του LibreOffice ή του FreeOffice.

“Μετά από έξι μήνες ανάπτυξης, η έκδοση 18.1 του Manjaro Linux είναι διαθέσιμη. Το Juhraya (κωδική ονομασία της έκδοσης 18.1) προσφέρει πολλές βελτιώσεις, ειδικά όσον αφορά τις εφαρμογές παραγωγικότητας του Office αλλά και τη διαχείριση πακέτων. Τώρα έχει προεγκατασταθεί μόνο το LibreOffice. Η τελευταία έκδοση του Manjaro σας δίνει την τελευταία σταθερή έκδοση 18.1 του λειτουργικού συστήματος, και μπορείτε να επιλέξετε τη δωρεάν σουίτα Office FreeOffice 2018 από τον γερμανό προγραμματιστή λογισμικού SoftMaker. Μπορείτε φυσικά να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το LibreOffice ή ακόμα και να εγκαταλείψετε οποιαδήποτε εφαρμογή του Office Suite. Η σουίτα FreeOffice στοχεύει σε χρήστες που εκτιμούν την απρόσκοπτη συμβατότητα με το Microsoft Office. Χρησιμοποιεί τις τρέχουσες μορφές αρχείων Microsoft DOCX, XLSX και PPTX εγγενώς.”

Περισσότερες πληροφορίες στην ανακοίνωση της νέας έκδοσης.

Κατεβάστε το ISO που σας ενδιαφέρει:

__________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Θα θέλαμε και 32 μπιτη έκδοση XFCE για παλαιότερα μηχανήματα που δεν υποστηρίζουν 64 bit αρχιτεκτονική. Ακριβώς όπως είναι το mint.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).