Σε τέλμα οι Anonymous το 2013 προβλέπει η McAfee

anonymous1

Δεν υπάρχουν μόνο οι , λένε οι ειδικοί της και χαρακτηρίζουν εξαιρετική την συνδρομή του λαού της Λιβύης από τους χακτιβιστέςTelecomix. 

Οι ειδικοί των McAfee Labs εκτιμούν ότι το κίνημα των χακτιβιστών Anonymous θα πέσει σε τέλμα το , καθώς «οι τεχνικές τους θεωρούνται πλέον ξεπερασμένες και γίνονται γρήγορα αντιληπτές από τα υποψήφια θύματά τους». Από την άλλη, οι δραστήριοι πολιτικοποιημένοι χρήστες του Διαδίκτυου μπορεί να ζητήσουν συνδρομή από χάκερ-δεξιοτέχνες, όπως συνέβη στην Λιβύη το , προσθέτουν.

Στην καθιερωμένη έκθεση των εργαστηρίων του γνωστού παραγωγού λογισμικού ς πληροφοριακών συστημάτων για τις απειλές του 2012, (pdf) οι εκτιμήσεις για τους κινδύνους του 2013 είναι λίγο έως πολύ αναμενόμενες: στροφή στην ανάπτυξη ιών που θα προσβάλλουν τα Windows 8, σελίδες και μηνύματα γραμμένα σε HTML5, ιοί για και , SMS spam «από την μαμά». Εκτός όμως από αυτά, οι ειδικοί της McAfee μιλούν και για τον χακτιβισμό. Υποστηρίζουν ότι το 2012, το κίνημα των Ανώνυμων δέχτηκε σοβαρά πλήγματα εξαιτίας της παραπληροφόρησης για την δράση του, ψευδείς ισχυρισμούς περί ανάληψης ευθυνών για διάφορα κυβερνο-χτυπήματα ή δράσεις ή ακόμα και από τις ίδιες τις προσπάθειες των μελών του για αντι-δράση μέσω χάκινγκ. Οι χάκερ της McAfee λένε πως το 2013, ο βαθμός επιτυχίας των ενεργειών των Anonymous θα μειωθεί, κυρίως λόγω των μειωμένων ικανοτήτων των μελών τους.

  NSO Pegasus υποστηρίζεται από κυβερνήσεις (χωρίς προσχήματα)

Από την άλλη, δεν υπάρχουν μόνο οι Anonymous, συνεχίζουν. «Μια άλλη δύναμη είναι άνθρωποι με ισχυρά πολιτικά κίνητρα και υψηλή διαθεσιμότητα μακροχρόνια», λένε. «Εξαίρετο παράδειγμα» χαρακτηρίζουν την ομάδα Telecomix που συνέδραμε με τις εξεζητημένες τεχνικές χάκινγκ που εφαρμόζει την επανάσταση στην Λιβύη, όπως αυτή περιγράφεται στο Power People 2.0 τον Απρίλιο του 2012 στο MIT Technology Review.

Στην ίδια έκθεση προβλέπεται ακόμα αυξημένη παρουσία στο Διαδίκτυο πατριωτικών οργανώσεων υπό μορφή κυβερνο-στρατών που προωθούν εξτρεμιστικές ιδέες.

in

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


6  +  3  =