mega

Mega εύρος ζώνης πολύ περισσότερο από 100 εκατομμύρια petabytes

megaΤο ξεκίνημα του που έγινε πριν από 5 μήνες σχεδόν με τον ιδιοκτήτη του Kim να στήνει ολόκληρο event στο φτωχικό του ήταν μια είδηση που ενθάρρυνε κάποιους και άλλους πάλι τους έβγαλε από τα ρούχα τους. Τι έχει γίνει με το site σε αυτό το διάστημα των 5 μηνών; Γνωριζαμε γιατί ο κύριος Kim Dotcom επιθυμούσε να γνωρίσουμε ότι τα μέλη της ιστοσελίδας του από το μηδέν αυξήθηκαν σε πάνω από ένα εκατομμύριο και κατά τις εβδομάδες.

Από τότε μέχρι σήμερα ο Kim Dotcom και οι συνεργάτες του έχουν κρατήσει τα στατιστικά τους στοιχεία μακριά πό την δημοσιότητα. Ωστόσο, ο ιδρυτής του Mega νωρίτερα σήμερα δήλωσε ότι η εταιρεία του χρειάζεται περισσότερο εύρος ζώνης από όλη την Νέας Ζηλανδία!

[tweet_embed id=342054110142537729]

Ο Dotcom δεν έδωσε συγκεκριμένο αριθμό, αλλά το εύρος ζώνης του Mega θα πρέπει να είναι πολύ πάνω από τα 100 εκατομμύρια σε αυτό το σημείο.

Και ενω η επισκεψιμότητα του site ωχριά ακόμα σε σύγκριση με αυτήν που είχε το Megaupload ή άλλες υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων, αρχίζει να είναι μια αρκετά υπολογίσιμη δύναμη. Η εταιρεία σίγουρα δεν στερείται φιλοδοξίας και ελπίζει να βγει στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέα Ζηλανδίας ή της Αυστραλίας στο εγγύς μέλλον.

  Ubuntu 22.10 Kinetic Kudu όλα τα επίσημα flavors

Εκείνοι που δεν μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό με το Mega είναι το Hollywood και οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες. Η RIAA αφιέρωσε ένα μέρος της ιστοσελίδας της για να γνωστοποιήσει την (IR) “πραγματική ιστορία” για το Megaupload και θα προτιμούσε αν ο Dotcom εξαφανίζόταν εντελώς από το προσκήνιο.

Ενδιαφέρον, ωστόσο, οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων δεν είχαν και πολλά για να διαμαρτυρηθούν κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας του Mega. Παρά το γεγονός ότι τα studio του Hollywood έχουν προσπαθήσει να πείσουν την να αποσύρει από τα αποτελέσματα της ότι αφορά το Mega για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων, πολύ λίγες καταγγελίες έχουν κατατεθεί.

Ο Dotcom ενημέρωσε το TorrentFreak ότι ο αριθμός των ανακοινώσεων ημερησίως δεν υπερβαίνει ένα διψήφιο νούμερο, ενώ καθημερινά ανεβαίνουν πάνω από ένα εκατομμύριο αρχεία την ημέρα.

“Μέχρι αυτή τη στιγμή λαμβάνουμε από 80 έως 100 αιτήσεις τη μέρα. Αυτός ο αριθμός είναι μικρός μπροστά στα 1.6 εκατομμύρια uploads που έχουμε καθημερινά”.

  Διαγράψτε άμεσα 16 Android μολυσμένες εφαρμογές που έχουν 20 εκατομμύρια εγκαταστάσεις

“Αντιδρούμε πολύ γρήγορα σε αυτές τις takedown αιτήσεις, ακριβώς όπως κάναμε και στο Megaupload,” ανέφερε ο Dotcom.

Πράγματι, οι αριθμοί των αιτήσεων που αφορούν παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων του Mega είναι τίποτα σε σύγκριση με τις δεκάδες χιλιάδες που αποστέλλονται καθημερινά. Εν μέρει η διαφορά όμως αυτή μπορεί να εξηγηθεί και από το γεγονός ότι το το YouTube, και το Mega δεν επιτρέπουν στο Google να φανερώνει τα αρχεία του.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


4  +  1  =