Meta μια ανάλυση εκ των έσω

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta με έδρα το Menlo Park στην Καλιφόρνια, διαθέτει τη μεγαλύτερη ανοιχτή αίθουσα στον κόσμο.

Είναι ένα τεράστιο δωμάτιο όπου οι εργαζόμενοι, ή οι Metamates όπως τους αποκαλεί τώρα ο Διευθύνων Σύμβουλος Mark Zuckerberg, αναπτύσσουν τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν δισεκατομμύρια άνθρωποι.facebook mento

Σύμφωνα όμως με μια καταγγελία της Frances Haugen, ο χώρος δεν είναι πρακτικός. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα αυτή η πρακτική αντανακλά την αδυναμία της Meta να παρατηρήσει δικά της τυφλά σημεία, ειδικά όταν θέλει να βρει πώς να αντιμετωπίσει ελαττώματα όπως την ρητορική του μίσους και τον αντίκτυπό της στους έφηβους χρήστες.

“Το campus του Facebook είναι μια φυσική εκδήλωση της εμμονής τους με την επιπεδότητα, την ιδέα ότι είμαστε όλοι στο ίδιο επίπεδο”, ανέφερε η Haugen στον αρχισυντάκτη του Yahoo Finance Andy Serwer κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής συνέντευξης.menlo park facebook

“Είναι μια κατάσταση όπου η επιπεδότητα έχει γίνει εμμονή και αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πολύς χώρος για μεμονωμένους ηγέτες να πουν ότι υπάρχει πρόβλημα ή ότι πρέπει να κάνουμε μια βραχυπρόθεσμη θυσία για ένα μακροπρόθεσμο κέρδος”.

Η Haugen, πρώην υπάλληλος του Facebook, έγινε μια από τους πιο επικίνδυνους επικριτές της Μέτα όταν το 2021, διέρρευσε χιλιάδες εσωτερικά έγγραφα του Facebook σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς και πολιτικούς στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό.

Τα έγγραφα περιελάμβαναν περιπτώσεις υπαλλήλων της Meta που ανέφεραν ανοιχτά την ανικανότητά τους να αστυνομεύουν τις πλατφόρμες του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου.

Τον Οκτώβριο, η Haugen κατέθεσε στην υποεπιτροπή προστασίας των καταναλωτών της Γερουσίας (των ΗΠΑ) και ανέφερε ότι ο διχασμός και η ρητορική μίσους που διαδίδονται στις πλατφόρμες της Meta θα επιδεινωθούν.

Η Meta φυσικά έχει αρνηθεί επανειλημμένως τους ισχυρισμούς της Haugen, αναφέροντας ότι δεν κατανοεί τα έγγραφα που διέρρευσε και ότι οι έρευνες που περιέχουν δεν αντικατοπτρίζουν τους χρήστες της πλατφόρμας.

Από την πλευρά της, η Haugen αναφέρει ότι η αναταραχή στην Meta προέρχεται από την αποτυχία της εταιρείας να ενισχύσει την ηγεσία, όπως αποδεικνύεται και από την εμμονή της να κρατά τους πάντες στο ίδιο επίπεδο.

“Ο χώρος είναι τόσο μεγάλος που περπατούσα πολύ συχνά 15 λεπτά… για να πάω σε μια συνάντηση 30 λεπτών”, δήλωσε η Haugen.

“Αυτό το επίπεδο παραλογισμού, δείχνει ότι είναι πιο σημαντικό ένα τεράστιο κτίριο παρά ένα λειτουργικό κτίριο για να πηγαίνουμε στις συναντήσεις μας. Αυτό μας δείχνει την τύφλωση αυτής της θρησκείας”.

Ωστόσο, η Meta έχει μεγαλύτερα προβλήματα να αντιμετωπίσει από την Haugen.meta

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν πέσει κατακόρυφα από τότε που εξέδωσε την έκθεση κερδών για το τέταρτο τρίμηνο νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Οι στάσιμοι αριθμοί χρηστών και οι αλλαγές απορρήτου της Apple στο iOS που συνθλίβουν τη διαφημιστική της δραστηριότητα έχουν κάνει τους επενδυτές να εγκαταλείπουν τη μετοχή.

Η τιμή της μετοχής της Meta έχει πέσει από τα 323 δολάρια ανά μετοχή στα 209 δολάρια. Η χρηματιστηριακή της αξία, εν τω μεταξύ μειώθηκε από σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στα 584 εκατομμύρια δολάρια.

Και αν η Meta δεν μπορεί να δει τα τυφλά σημεία της, θα δυσκολευτεί πολύ να επιστρέψει.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.
Mark Zuckerberg,meta,facebook,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).