Μεταφέρετε εύκολα τα δεδομένα του Chrome σας από το Linux στα Windows

Η μετεγκατάσταση από το Linux στα Windows είναι μία δύσκολη διαδικασία και συνήθως συνοδεύεται και από την απώλεια του ιστορικού του προγράμματος ς, των σελιδοδεικτών και των κωδικών πρόσβασης, προς μεγάλη απογοήτευση των χρηστών.

Linux,Windows,Chrome,Google

Αποφασίσατε να αλλάξετε επιτέλους λειτουργικό και να μεταβείτε στα Windows? Είστε μηχανικός, τοπογράφος, πολιτικός μηχανικός, αρχιτέκτονας κλπ και μόλις καταλάβατε ότι για το υπολογιστή της δουλειάς σας τα Windows είναι μονόδρομος, αφού όλα τα εξειδικευμένα της επιστήμης σας τρέχουν μόνο σε αυτά (Autocad, 4M, Architecture, Civil 3D, Solidwork κλπ)?

Εάν κάνετε μετεγκατάσταση από Linux σε Windows, ένα από τα πιο πολύτιμα πράγματα που μπορείτε να πάρετε μαζί σας είναι το πρόγραμμα περιήγησής σας στο Web. Συσκευασμένο με σελιδοδείκτες, ιστορικό και κωδικούς πρόσβασης, το πρόγραμμα περιήγησής σας είναι ουσιαστικά η πύλη σας στον Ιστό.

Η μετάβαση σε ένα νέο λειτουργικό όπως τα Windows χωρίς το πλεονέκτημα ενός εξατομικευμένου προγράμματος περιήγησης μπορεί να είναι προβληματική. Οι μπορεί να είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, ειδικά αν έχετε αποθηκεύσει με την πάροδο των ετών εκατοντάδες από αυτούς. Η απώλεια τους μπορεί επίσης να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

Υπάρχει ένας τρόπος να πάρετε μαζί σας και όλα τα προσωπικά σας δεδομένα του και να τα μετεγκαταστήσετε στα Windows. Γίνεται μέσω του ίδιου του προγράμματος περιήγησης Chrome. Ο προφανής τρόπος για αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε έναν λογαριασμό Google με το Chrome και έτσι θα συγχρονίσετε τους σελιδοδείκτες, το ιστορικό και τους κωδικούς πρόσβασης στην νέα συσκευή. Πάμε να δούμε πως.

Συγχρονισμός δεδομένων Google Chrome από Linux σε Windows

Μερικοί χρήστες προτιμούν να μην συνδέονται στο Chrome, ειδικά στα Linux που τα θεωρούν ανώνυμα. Ωστόσο, είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη επιλογή. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα τηλέφωνο , συνήθως θα έχει εγκατεστημένο το Chrome. Με τη σύνδεση στο πρόγραμμα περιήγησης στα Windows, μπορείτε να συγχρονίσετε τα δεδομένα του προγράμματος περιήγησης μεταξύ των συσκευών σας.

Ο ίδιος συγχρονισμός είναι δυνατός μεταξύ των Linux και του νέου λειτουργικού σας συστήματος Windows. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το συγχρονισμό, που συνήθως από προεπιλογή είναι ενεργοποιημένο. Δηλαδή και μόνο με την σύνδεση στον λογαριασμό σας θα πρέπει από μόνο τους να συγχρονιστεί.

1. Αν αυτό δεν γίνει τότε αφού συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας μεταβείτε στις Ρυθμίσεις πατώντας τις τρεις κάθετες τελείες επάνω δεξιά > Ρυθμίσεις.

2. Εκεί πατήστε το “Συγχρονισμός και υπηρεσία Google” που είναι το πρώτο στην λίστα του μενού, και πατήστε το Ενεργοποίηση συγχρονισμού.
synchro google 1

Στο υπομενού “Διαχειριστείτε τι θα συγχρονίζεται” μπορείτε να ρυθμίσετε ποια στοιχεία για συμμετέχουν στον συγχρονισμό της Ggoole.

Για τους φανατικούς και αμετανόητους φίλους μας του Linux, η παραπάνω διαδικασία ισχύει και αντίστροφα. Αν θέλετε να αφήσετε τα Windows και να δοκιμάσετε την τύχη σας με κάποια διανομή του Linux, τότε με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να πάρετε και τα δεδομένα σας εκει.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
Linux,Windows,Chrome,Google

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).