Microchip από μανιτάρια…

Καθώς η παραγωγή ηλεκτρονικών συσκευών συνεχίζει να αυξάνεται, οι επιστήμονες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την φύση και την βιοδιασπασιμότητα σε κοινά εξαρτήματα όπως τα microchip.

Έτσι είτε το πιστεύετε είτε όχι, η φλούδα από το μυκήλιο ενός μανιταριού μπορεί να προστατεύσει τα chip από τη θερμοκρασίες που φτάνουν τους 200°C.

ganoderma lucidum

Οι επιστήμονες από το Johannes Kepler της Αυστρίας που εργάζονται σε αυτό το project, διαπίστωσαν ότι η φλούδα από το μυκήλιο δεν είναι μόνο ανθεκτική στη θερμότητα, αλλά θα διαρκεί για χρόνια και μπορεί να λυγίσει και να διπλωθεί χιλιάδες φορές χωρίς να φθαρεί ή να σκιστεί.

Το συγκεκριμένο είδος μύκητα είναι το Ganoderma lucidum, το οποίο αναπτύσσεται σε σάπια ξύλα στα βουνά της Ευρώπης. Καθώς ωριμάζει, δημιουργεί ένα ινώδες φλοιό για να προστατεύεται από τα βακτήρια που υπάρχουν στο υπόστρωμά του (το ξύλο σε αυτήν την περίπτωση). Ο φλοιός αυτός μπορεί να προστατεύσει τα microchip.

Το υπόστρωμα κάτω από ένα υπολογιστικό chip είναι συνήθως κατασκευασμένο από μη ανακυκλώσιμο υλικό όπως μη επαναχρησιμοποιήσιμο πλαστικό.

“Ο τεράστιος αριθμός συσκευών που παράγονται καθημερινά μαζί με τη μείωση της ς ζωής τους οδηγεί αναπόφευκτα στη δημιουργία τεράστιων ποσοτήτων ηλεκτρονικών απορριμμάτων”, γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο Science Advances.

“Η κυκλική οικονομία και οι έννοιες της ανακύκλωσης από μόνες τους δεν μπορούν να λύσουν την αυξανόμενη κρίση των απορριμμάτων. Η έρευνα των ηλεκτρονικών, και ειδικά η έρευνα των ηλεκτρονικών υλικών, πρέπει επομένως να μετατοπίσει την εστίασή της από την αυστηρά υψηλή τητα σε βιώσιμες, οικονομικά αποδοτικές προσεγγίσεις”.

Ο φλοιός του μυκηλίου, που οποίο προστατεύει το μανιτάρι από την είσοδο βακτηρίων, διασπάται στην φύση, σε μόλις 10 ημέρες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο φλοιός είναι ελαφρώς λιγότερο μονωτικός από το πλαστικό, αλλά εξακολουθεί να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες.

Προς το παρόν, η ομάδα πιστεύει ότι ο φλοιός από το μυκήλιο θα μπορούσε να διαπρέψει σε προϊόντα που δεν απαιτούν ηλεκτρικά κυκλώματα μεγάλης διάρκειας, όπως wearable health monitors και near-field communication (NFC) tags για ηλεκτρονικές . Ωστόσο, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την ανάπτυξη.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.
microchip,μανιτάρια

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).