Η Microsoft αγοράζει ZeniMax Media και Bethesda


Χθες, η Microsoft ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αγοράσει την Zenimax Media για 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Zenimax Media είναι ένας από τους μεγαλύτερους προγραμματιστές και εκδότες παιχνιδιών, με άμεσα αναγνωρίσιμα brands, συμπεριλαμβανομένων των Bethesda Softworks, id Software και Arkane Studios.

Η βιομηχανία των παιχνιδιών να προγραμματίζεται να κερδίσει πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, και η Microsoft ελπίζει ότι αυτή η στρατηγική κίνηση θα βάλει στα παιχνίδια, μερικούς από τους πιο δημοφιλείς προγραμματιστές στην οικογένεια του XBOX και των Windows 10.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η Microsoft θα αποκτήσει τη Zenimax Media και τις θυγατρικές της για 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται τα γραφεία και τα στούντιο με περισσότερους από 2.300 υπαλλήλους από την Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog και Roundhouse Studios.

Αυτή η συμφωνία θα φέρει τα θρυλικά παιχνίδια όπως τα Fallout, The Elder Scrolls, DOOM, Quote και Wolfenstein απευθείας υπό τον έλεγχο της Microsoft, με πιθανά αποκλειστικά παιχνίδια για XBOX και για Windows 10 στο μέλλον.

Η Microsoft ελπίζει να ολοκληρώσει αυτή τη συμφωνία το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news