Η Microsoft άρχισε να αποσύρει την Cortana

Εάν υπήρχε μια εφαρμογή των Windows που οι χρήστες χρησιμοποιούσαν σπάνια, ήταν η Cortana. Έτσι η Microsoft αφαιρεί την αυτόνομη εφαρμογή Cortana στα Windows 11.

cortana ms

Η Microsoft είχε αναφέρει ότι η Cortana θα σταματήσει να υπάρχει σαν αυτόνομη εφαρμογή στα Windows 11. Δύο μήνες αργότερα, η Microsoft αφαιρεί την εφαρμογή Cortana μέσω μιας ενημέρωσης στο Microsoft Store.

Ωστόσο, μόνο οι Windows Insiders που παρακολουθούν τα κανάλια Dev και Canary θα λάβουν την ενημέρωση προς το παρόν.

Η Cortana πιθανότατα θα σταματήσει να λειτουργεί και στα άλλα κανάλια των Insiders τις επόμενες ημέρες και τελικά, θα σταματήσει για όλους αργότερα αυτόν τον μήνα. Δεν γνωρίζουμε αν η εφαρμογή θα εξακολουθεί να υπάρχει στην επερχόμενη ενημέρωση των Windows 11 23H2, η οποία πιθανότατα θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Με το άνοιγμα της εφαρμογής μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης, οι χρήστες βλέπουν  ένα μήνυμα καλωσορίσματος που λέει: “Η Cortana στα Windows σαν αυτόνομη εφαρμογή έχει καταργηθεί”. Υπάρχει και ένα Μάθετε περισσότερα ακριβώς κάτω από το μήνυμα, και αν κάνετε κλικ θα σας μεταφέρει στη σελίδα υποστήριξης της Microsoft που περιγράφει πώς αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει τους χρήστες.

Όπως αναφέρει η Microsoft, η αλλαγή επηρεάζει μόνο την Cortana στα Windows. Η Cortana στο Outlook Mobile, το Teams Mobile, το Microsoft Teams και τα Microsoft Teams Rooms θα συνεχίσουν να υπάρχουν έως ότου, αποφασίσει η εταιρεία αποφασίσει να αποσύρει και αυτές τις εκδόσεις.

Η Microsoft έχει ήδη το Windows Copilot για να αντικαταστήσει την Cortana και θα γίνει η κεντρική πλατφόρμα βοήθειας AI για τα Windows 11. Αν και το Windows Copilot δεν είναι ακόμα τόσο καλό όσο θα θέλατε, φαίνεται να είναι πολύ καλύτερο από την Cortana.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Cortana

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).